Annonce

Opret nyhed

Når den kører på biometan, kan Daily Natural Power reducere CO2-emissionerne med 95 procent. Foto: Iveco

Årets bæredygtige lastbil er stadig italiensk

Iveco vandt Sustainable Truck of the Year for andet år i træk, da kåringen fandt sted på forrige uges Ecomondo-messe i Italien. På biometan kan vindervarevognen reducere CO2-emissionerne med 95 procent.

BRANCHENYT

Det var nærmest en nyfødt, der for små to uger siden blev belønnet på Ecomondo-messen i italienske Rimini. Her uddelte fagtidsskriftet ”Vado e Torno” i samarbejde med Universitetet i Milano den prestigefyldte pris som ”Sustainable Truck of the Year 2018”, og i varevognskategorien gik prisen til en dugfrisk lancering.

Læs også: Toyota vil hive CO2 (næsten) helt ud af sin værdikæde

Vinderen Daily Natural Power blev således præsenteret af producenten Iveco i starten af oktober som en del af Blue Power-produktfamilien, der omfatter tre forskellige teknologier:

  • Daily Natural Power er det første naturdrevne lette køretøj med 8-trins automatgearkasse, der giver en kombination af lave emissioner og gode køreegenskaber for byområder. Når den kører på biometan, kan den reducere CO2-emissionerne med 95 procent.
  • Daily Euro RDE 2020 Ready er som det første lette erhvervskøretøj parat til de såkaldte 2020 Real Driving Emissions-bestemmelser, der er udarbejdet af den hollandske organisation Applied Scientific Research (TNO).
  • Daily Electric: Køretøjet med nul-emission, der tillader kørsel i byer med selv de allerstrengeste trafikbegrænsninger.

Prisen blev overrakt af Mauro Delle Fratte, Brand Manager for Italian Exbihition Group, til Mihai Daderlat, IVECOs Business Director for det italienske marked, under Ecomondo 2017, som er en handelsmesse for europæisk grøn og cirkulær økonomi, der blev afholdt i Rimini i dagene fra 7. til 10. november i år. Foto: Iveco

Årets udgave af Sustainable Truck of the Year-prisen har til formål at sætte fokus på de nye teknologier, der er tilgængelige inden for sektoren for erhvervskøretøjer 2017. Blue Power-vognene, der bliver produceret lokalt, sigter mod at være en bæredygtig business partner for transportfirmaer, og åbne vejen for et nyt koncept for ubegrænset transport, der vil friholde dem fra de stadigt strengere trafikrestriktioner og adgangsbegrænsninger i byerne.

”Med Daily Natural Power har Iveco taget endnu et vigtigt skridt fremad mod bæredygtighed. Motoren – som leverer samme drejningsmoment som den tilsvarende dieselversion – er kombineret med en superb gearkasse, som sikrer den smidigst mulige kørsel og forbedrer komforten og fordelene ved den gasdrevne Daily”, sagde General Manager for "Vado e Torno", Maurizio Cervetto, i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Læs også: Stor gasmotor skal være gennembrud for klimavenlig transport

”Modellen udsender op til 4 decibel mindre støj end dieselversionen, den har lavere forurenende udslip og stort set intet partikeludslip. Dertil kommer at områder med trafikrestriktioner og forbud mod natleverancer i bycentre ikke længere er et problem. Modeludbuddet er komplet”, tilføjede han.

-AK

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce