Annonce

Opret nyhed

2015 bliver et godt investeringsår

I år kommer der godt gang i virksomhedernes investeringer, viser en analyse fra tænketanken Axcel Future.

BRANCHENYT

Erhvervslivets investeringer vil i 2015 vokse med den højeste takst i otte år. Det viser en analyse foretaget af tænketanken Axcel Future.

For første gang siden 2010 vil investeringerne igen runde 200 milliarder kroner, skriver børsen.dk. De mange penge vil ifølge Axcel Futures analyse blive brugt på nyt udstyr som maskiner, computere og robotter.

Læs også: Dansk erhvervsliv overser potentiale på 100 milliarder

”Væksten i investeringerne vil i 2015 for første gang vokse med omtrent den hastighed, der skal til for at nå i mål med regeringens målsætning om at skabe 150.000 job frem mod 2020", siger Joachim Sperling, direktør for Axcel Future, til børsen.dk.

Virksomheden Dynamica Ropes, som producerer tovværk, er en af de danske virksomheder, der planlægger at investere i den danske produktion.

"Vi vil investere 40 millioner kroner i nyt produktionsudstyr. Maskinerne skal stå i Danmark, og vi har bygget en ny produktionshal ved siden af den gamle", fortæller Jørgen Sørensen, administrerende direktør i Dynamica Ropes, til børsen.dk.

Forudsigelsen om investerings-fremgangen bygger på en ny økonomisk model, som konsulenthuset Copenhagen Economics har udviklet for Axcel Future. Her bestemmes investeringerne i de kommende kvartaler af den historiske udvikling i aktiekurserne samt virksomhedernes produktion og værdiskabelse.

-KLZ

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce