Annonce

Opret nyhed

Amazon vil ansætte tusindvis af nye folk i Europa. Mange til at arbejde i fulfillment centre som dette i Skotland. Foto: Chris Watt/Amazon

Amazon vil skabe 15.000 nye job i Europa i år

Den amerikanske e-handelsgigant Amazon opruster kraftigt i Europa, hvor man i løbet af det næste års tid vil ansætte i alt 15.000 nye medarbejdere. Hjemme i USA er målsætningen 100.000 job over de kommende 18 måneder.

LAGER & DISTRIBUTION

At sige, at det går godt for Amazon, vil være lidt af en underdrivelse. Væksten i Jeff Bezos’ godt 20 år gamle selskab, der for længst har gjort ham til mangemilliardær, må nærmest beskrives som eksplosiv i disse år, og det understregede selskabet i går, mandag.

Læs også: Amazon investerer milliarder i egen lufthavnshub

Her meldte koncernens europæiske division således ud, at man vil skabe 15.000 nye fuldtidsstillinger over hele Europa i løbet af 2017. Dermed vil Amazons arbejdsstyrke i EU og omegn vokse fra omkring 50.000 i december sidste år til godt 65.000 inden dette års udgang.

De nye arbejdspladser vil ifølge Amazon blive tilgængelige for mennesker i en lang række europæiske lande og med alle typer erfaring, uddannelse og kompetencer, lige fra ingeniører og softwareudviklere til dem, der vil have en entry-level position og træning på jobbet. En stor del af ansættelserne vil ske i de mange nye fulfillment centre, Amazon pt. er ved at opføre i Frankrig, Tyskland, Polen, Spanien og Storbritannien.

”Vi fortsætter med at investere massivt på tværs af Europa i fulfillment, kundeservice, cloud-teknologi, forskning og udvikling, machine learning, avanceret logistik og meget andet”, siger vice president for Amazon EU Retail, Xavier Garambois.

En af de store nationale vindere i Amazons planer er Storbritannien, der kan se frem til 5000 nye arbejdspladser oveni i de 19.000, der allerede er beskæftiget i e-handelsgigantens enorme maskineri. Igen spænder ansættelserne bredt; fra hovedkontoret i London over kundeservice i Edinburgh til adskillige fulfillment centre og specialister til Amazons forskellige tjenester såsom Alexa, Prime Air, Prime Video, cloud computing i AWS og meget andet.

Læs også: DHL: E-handel mellem lande har enormt vækstpotentiale

Udmeldingen om den europæiske oprustning kommer kun godt en måneds tid efter Amazons meddelelse om, at man agter at udvide forretningen mindst ligeså voldsomt på hjemmemarkedet i USA. Her vil man således hyre 100.000 nye folk over de næste 18 måneder, hvilket vil bringe den samlede medarbejderskare op på 280.000 i midten af 2018.

-AK

Kommentarer
  • | 05.04.17 Soren Moller Sorensen
    Amazons fremmarchs - kan det stoppes eller er det allerede for sent ?

    Det bliver interessant at se hvad globale (og danske) virksomheder vil goere som modtraek mod denne mastodont. Det er muligt, men har man ideerne og ikke mindst den konsekvente radikale indstilling, der skal til at genopfinde sine supply chain ?
    Soeger man udfordringer og konkurrenter, saa har de vist aldrig vaeret stoerre end nu. Alle brancher kommer i farezonen. Mon man har indset det ?
    Det er nok for negativt (eller bare ubehagelig) at taenke tanken , at hvis en virksomhed er etableret foer 2005 ca. og ikke bruger virtuelle servere (Cloud) i dag, saa ser man med stor sandsynlighed ind i sin egen undergang, uden at vide det. Hvad siger det om strategiplaner frem til 2020 ?

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce