Annonce

Opret nyhed

Automatiseringspotentialet er især stort inden for industri og transport. Og det er ikke kun en god ting, mener Den Sociale Kapitalfond.

Analyse: Automatiseringen gør det sværere for transportbranchen at tage socialt ansvar

Cirka halvdelen af de ansatte i transportbranchens smv'er udfører arbejde, hvor langt størstedelen nemt kan automatiseres, viser ny undersøgelse. Det går i sidste ende ud over de udsatte borgere, der besidder mange af den type jobs.

PROCESOPTIMERING

I Danmark har 820.000 personer et job, hvor opgaverne i høj grad kan erstattes af automatisering og ny teknologi. Det viser ny analyse fra Den Sociale Kapitalfond. Næsten halvdelen af de stillinger hører til i små eller mellemstore virksomheder (SMV’er).

Det er særligt inden for handel, anlægsarbejde, industri og transport, at automatiseringspotentialet er stort. Så stort, at robotter og teknologi kan klare de fleste af to ud af tre medarbejderes opgaver i branchernes SMV’er, vurderer fonden i analysen.

Læs også: Kan et skab være en større disruption end en robot?

Transportbranchen er den næstmest udsatte branche, når det kommer til automatisering og ny teknologi. For selvom automatiseringen kan give produktivitetsforbedringer, kan det også gå hårdt ud over samfundets udsatte grupper, der besidder de jobs, der ville blive erstattet. Kilde: Den Sociale Kapitalfond.

Det betyder både, at det for mange af virksomhederne bliver muligt at effektivisere og skabe mere profit, men samtidig kan det også gå hårdt ud over de ansatte, der besidder den type stillinger, forklarer analysechef fra Den Sociale Kapitalfond, Kristian Thor Jakobsen:

”I små og mellemstore virksomheder ligger der formentlig et stort potentiale for produktivitetsforbedringer, hvis de kommende teknologiske muligheder udnyttes. Men der tegner sig samtidigt en væsentlig udfordring i forhold til beskæftigelsen – ikke mindst for udsatte borgere”, siger Kristian Thor Jakobsen.

Læs også: 2017 er rekordår for investeringer i automatisering

I sidste ende vil det ramme de SMV’ere, der er gode til at tage socialt ansvar ved at ansætte personer i fleks- og skånejobs. Og de vil gå ud over borgere, der i forvejen har svært ved at få foden inden for på arbejdsmarkedet, vurderer Den Sociale Kapitalfond.  

Læs hele analysen, der er en del af udviklingsprojektet ’Disrupted?’, her.

-CHM 

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce