Annonce

Opret nyhed

"Samtidig har overtagelsen af UTi også betydet, at vi er vokset betydeligt i Nordamerika, Sydafrika og Asien", fortæller adm. direktør Jens Bjørn Andersen. Foto: DSV.

DSV: Overtagelsen af UTi er gået over al forventning

Efter opkøbet af den amerikanske konkurrent UTi Worldwide melder DSV nu om øget indtjening og en stærkere positionering på markedet.

BRANCHENYT

Det kan tage noget tid, før alle brikker er på plads, når man som transportkoncernen DSV har opkøbt en konkurrerende virksomhed. Ikke desto mindre melder DSV's adm. direktør, Jens Bjørn Andersen, nu om positive fordele ved købet af amerikanske UTi Worldwide, der fandt sted i 2016.

Læs også: DSV opkøber og bliver verdens fjerdestørste

Således fortæller han til aircargoworld.com, at DSV efter tredje kvartalsregnskab nu har øget indtjeningen før renter og skatter med 34,4 procent i forhold til 2016, mens luftfartstonnagen steg med 11,7 procent i samme periode - og det er noget, købet af UTi har bidraget til.

"De synergieffekter omkring omkostninger, som DSV får ud af overtagelsen af UTi er allerede efter årets andet kvartal gået over al forventning. Med overtagelsen af UTi fik vi mere volumen, hvilket har været med til at placere os bedre på markedet. Jeg tror ikke, at vores håndtering af luftfragt har ændret sig, men vi er helt sikkert stærkere positioneret på markedet nu", siger Jens Bjørn Andersen og fortsætter:

"I de sidste 12 måneder har luftfragtmarkedet været rødglødende, og jeg er sikker på, at vores nye position på markedet har hjulpet os med at sikre kapaciteten til konkurrencedygtige priser. Samtidig har overtagelsen af UTi også betydet, at vi er vokset betydeligt i Nordamerika, Sydafrika og Asien".

Vigtigt med teknologisk udvikling
Ifølge Jens Bjørn Andersen spiller teknologi og digitalisering en væsentlig rolle i DSV's måde at drive forretning på. Derfor følger man hos DSV begge felternes udvikling tæt, men har indtil videre ingen planer om at være frontløbere i forbindelse med deres udvikling.

Læs også: DSV opjusterer 2017-forventningerne efter vækst i kvartalsregnskabet

"I vores forretning er vi altid nødt til at se på omkostningsaspektet, men vi er også nødt til at have styr på den tid, vi lever i - det er en konstant balance. Vi vil naturligvis gerne implementere enhver teknologisk udvikling fra luftfartsindustrien, og vi håber, at disse vil følge en global standard, som vi på længere sigt kan tilbyde vores kunder", siger han til aircargoworld.com.

- EL

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce