Annonce

Opret nyhed

Der er mere gods på vej ombord på verdens fragtfly i den kommende tid, specielt på grund af den voksende globale e-handel.

God vækst i godstrafikken i verdens lufthavne

Der er kommet god fart på stigningen af godsmængder i lufthavne verden over, fremgår det af ny rapport. Specielt e-handelen er en kilde til øgede forsendelsesvolumener.

LAGER & DISTRIBUTION

De sidste 15 år har budt på stabile, men ganske moderate vækstrater på 3-4 procent i mængden af gods, der bliver sendt gennem verdens lufthavne, og 2016 så længe ikke ud til at skille sig væsentlig ud fra den tendens.

Læs også: Luftfragtaktører truet af disruption fra e-handel

Brexit, fransk nationalisme og ikke mindst det skarpe højresving og den protektionistiske retorik i USA både op til og efter valget af Donald Trump som præsident havde dæmpet forventningerne, skriver AirCargoWorld.

Men ved indgangen til efteråret rettede 2016 sig pludselig op med solide vækstrater og en handelstrafik, der indtil videre er fortsat ind i 2017. Styrkelsen af den internationale økonomi medførte en fortsat stigning i global handel, i høj grad på baggrund af onlineshoppingens voksende popularitet, hvilket kombineret med historisk lave priser på flybrændstof, førte til en massiv vækst i luftfragt.

”En ny æra med hidtil uset vækst”
Det fremgår af den årlige World Airport Traffic Report (WATR), der for nylig blev udgivet af Airports Council International (ACI). Den totale mængde gods i verdens lufthavne voksede med fire procent fra 2015 til 2016 og nåede op på 110 mio. tons, en vækst der i høj grad blev sikret i andet halvår.

Efter en middelmådig start på året, ”oplevede luftfragtmarkedet et opsving i anden halvdel af 2016”, skriver ACI i den seneste WATR. ”På trods af økonomisk usikkerhed omkring handelspolitik i USA og UK, to af verdens største lufttrafikmarkeder, har forretningstilliden overlevet i 2017”, fremgår det videre.

Og i følge director general for ACI World, Angela Gittens, er det formentlig ikke bare en midlertidig tendens. ”Når vi ser på data fra de sidste to årtier, får vi en fornemmelse af, at luftfarten er gået ind i en ny æra med hidtil uset vækst”, skriver hun.

Læs også: Raketter kan blive fremtidens pakkebud

I rapporten præsenterer ACI også en top 50 over de største fragtlufthavne i verden. Listen toppes af Hong Kong med en samlet mængde på godt 4,6 mio. ton foran Memphis (4,3 mio. ton) og Shanghai (3,4 mio. ton). Paris (2,13 mio. ton) på 9. pladsen er bedste europæiske lufthavn, snævert foran Frankfurt (2,11 mio. ton). Sydney lukker ledet med 500.000 tons. Til sammenligning håndterede Københavns lufthavn knap 350.000 ton cargo sidste år.

-AK

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce