Annonce

Opret nyhed

Høj efterspørgsel på it til efterkalkulation og projektstyring

Konjunkturerne medfører et dybere fokus på rentabiliteten i produktions-virksomhederne, hvilket betyder en høj efterspørgsel på it-løsninger til efterkalkulation og projektstyring, siger salgschef Jesper Højlund fra it-konsulenthuset Agidon.

IT & DATAFANGST

"Vi mærker tydeligt, at kunder og producenter indgår i stadigt tættere relationelle netværk", siger Jesper Højlund, salgschef i it-konsulenthuset Agidon. Foto: Agidon.

Hvad er de mest presserende it-udfordringer for produktionsvirksomheder lige nu?
Virksomhederne efterspørger primært it-løsninger inden for efterkalkulation og projektstyring.

Omkring efterkalkulation oplever vi et ønske om detaljerede real-kostpriser samtidig med sporing af variabiliteten forbundet med eventuelle kostprisvariationer fra produktion til produktion. Den fulde sporbarhed skal således kunne gå på tværs af produktionsanlæg, eventuelle underleverandører, produktvarianter og skiftende seriestørrelser.

Med hensyn til projektstyringer har mange virksomheder bevæget sig fra registrering i manuelle systemer, eller i bedste fald regneark, til implementering i ERP-systemer, hvilket sikrer en 1:1 konvertering af afholdte omkostninger og skabte indtægter på specifikke processer, serier og produktionssteder.

Hvilke it-værktøjer/-løsninger til produktion er p.t. de mest efterspurgte?
Mange produktionsvirksomheder arbejder i dag med skiftende seriestørrelser og med en høj grad af individuelle kundekrav. Denne situation har skabt interesse for standardiserede værktøjer til produktkonfiguration.

Ligeledes er der med baggrund i ønsket om detaljerede produktionskostpriser en øget interesse omkring shop floor control til registrering af ressourceforbrug, spild, kvalitetskontroller etc.

Hvilke it-mæssige udfordringer forventer du at se øverst på agendaen de kommende år?
Vi mærker tydeligt, at kunder og producenter indgår i stadigt tættere relationelle netværk. Det skaber udfordringer i forhold til online tilgængelighed af eksempelvis fleksibilitet i forbindelse med produkt- og sortimentssammensætning, deling af ordrespecifikke informationer samt en højere grad af efterservice-programmer, end vi ser i dag.

Det er tilsammen med til at understøtte de strategier, vi oplever i markedet, hvor lot-størrelserne på såvel indkøb som produktioner bliver minimeret betragteligt, og de organisatoriske forhold omkring varetagelsen af produktion tager form af en højere grad af agilitet og dynamik.

Annonce
Agidon er partner på scm.dk Med fokus på din forretning og jeres processer får du med Microsoft Dynamics NAV optimering af din virksomhed og dermed mere tid til kerneaktiviteter....
Aktivitet: Artikler: 13 | Kompetenceområder: 9

Er du også en del af branchen, så læs om mulighederne for at blive partner.
Læs mere her

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce