Ny aftale sætter fart i produktion af grøn brint

En partnerskabsaftale om grøn brint, som er indgået mellem USA og Danmark, vil placere begge lande i førerfeltet, når det handler om at producere fremtidens grønne brændstoffer til lastbiler, skibe og fly, mener Green Power Denmark.

En partnerskabsaftale om grøn brint, som er indgået mellem USA og Danmark, vil placere begge lande i førerfeltet, når det handler om at producere fremtidens grønne brændstoffer til lastbiler, skibe og fly, mener Green Power Denmark. Foto: Arkivfoto.

27.09.2022

SCM.dk

Partnerskabsaftalen ”US-Denmark Green Hydrogen Alliance” er underskrevet af blandt andre Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark. Underskriftsceremonien foregik i den amerikanske kongres i Washington, D.C. og blev overværet af statsminister Mette Frederiksen og amerikanske senatorer. Det foregik onsdag den 21. september.

”Vi står foran en gigantisk udfordring med at omstille den tunge transport, og den eneste kendte teknologi, som kan løse opgaven, er at omdanne grøn strøm til brint og videre til andre grønne brændstoffer. USA og Danmark har begge store planer om at producere grøn brint, og ved at samarbejde kan vi bringe os helt i front i udviklingen af fremtidens teknologier”, siger Kristian Jensen.

Læs også: Om få år flyver vi med grønt brændstof

Partnerskabets formål er at accelerere udviklingen, så vi kommer i gang med at producere grøn brint. Det vil være til gavn for klimaet og for virksomhederne i begge lande, som har mulighed for at blive frontløbere inden for grøn brint og Power-to-X.

”Vi skal handle hurtigt, hvis vi skal undgå voldsomme klimaforandringer, og der er brug for meget store investeringer. Derfor er det vigtigt, at vi arbejder sammen og finder løsninger på tværs af lande og sektorer. Partnerskabsaftalen med USA er et glimrende eksempel på, at private virksomheder, offentlige myndigheder og forskellige lande vinder ved at samarbejde”, siger Kristian Jensen.

Større ambitionsniveau
USA har med lovpakken ”Inflation Reduction Act” hævet ambitionsniveauet og støtten til blandt andet grøn brint markant.  Produktionen af grøn brint har udsigt til en støtte på op til 3 USD per kg grøn brint. Til sammenligning har det kommende danske PtX-udbud et budloft på ca. 1,2 USD per kg grøn brint.

”Der er store og positive perspektiver i den amerikanske beslutning om at støtte produktion af grøn brint så massivt. Men amerikanerne efterspørger også viden og teknologi, og det får de takket være samarbejdet med Danmark”, siger Kristian Jensen.

”Et så ambitiøst amerikansk støtteprogram er også en presbold til os selv. I Danmark og resten af Europa er der brug for at få rammevilkårene på plads, så vi kan komme i gang med grønne brintprojekter i stor skala”, siger Kristian Jensen.

- PiB

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

31.10.2024SCM.dk

Oxfam: De rigeste skal betale ekstra for deres massive udledninger

31.10.2024SCM.dk

Nyt partnerskab vil udvikle fremtidsscenarier for transportbranchen

31.10.2024SCM.dk

Ny nordisk Dachser direktør skal videreudvikle det gode ståsted i Danmark, Norge og Sverige

30.10.2024SCM.dk

Produktionsvirksomheder kan se frem til bedre vilkår med mindre bureaukrati

29.10.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Digitale prisskilte giver en bedre oplevelse hos Købmandsgården

29.10.2024SCM.dk

Konflikten i Det Røde Hav sender CO2-udledningen på rekord-niveau

29.10.2024SCM.dk

Månedens udfordring: Forsyningskæden skal først og fremmest være fleksibel

28.10.2024SCM.dk

Ny stor aftale om etablering af ladeinfrastruktur ved 27 terminaler

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

06.11.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Roskilde Park Ved Ringen 2, 4000, Roskilde