Annonce

Opret nyhed

MIT har udviklet en raketdrone, der kan flyve næsten 1.000 km/t i tre minutter.

Militærdrone sætter hastigheden op

Forskere fra MIT har udviklet en drone, som er drevet af en lille raket, hvilket giver en makshastighed på lige under 1.000 km/t.

BRANCHENYT

Forskere fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) har udviklet en raketdrone til det amerikanske luftvåben, der kan gå hen og blive en af de hurtigste af sin slags på markedet. Det skriver Ingeniøren.

Militærdronen, der har fået navnet ’Firefly’, er ellipseformet og designet til at blive slynget afsted fra kampfly. Herfra kan den flyve med en hastighed på 988 km/t – og holde den fart i cirka tre minutter.

Læs også: Lagerdrone skal forebygge fejl

Firefly er ikke bygget med en motor som de fleste andre droner. I stedet er det en lille raket, der får den cirka ét-kilo tunge drone til at bevæge sig.

For at få raketdronen til at kunne flyve i længere tid bruger de amerikanske forskere en metode, hvor flammen bliver nedkølet, så den brænder langsommere, og dermed holder længere. Hvis forskerne ikke kølede flammen, ville raketdronen kun kunne flyve i få sekunder.

”Du vil normalt ikke bruge en brandslukker på en flamme, men det er lige præcis, hvad vi gør”, siger ph.d. og en af forskerne bag projektet, Tony Tao, til MIT Technology Review i et interview tilbage i august.

MIT AeroAstro forventer, at der vil gå cirka et år før Firefly-dronen vil blive testet på en flyvning.

-CHM

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce