Annonce

Opret nyhed

Ifølge analytikere fra Morgan Stanley kan Musks visioner have en betydelig indvirkning fremtidige muligheder inden for forsendelser. Arkivfoto.

Raketter kan blive fremtidens pakkebud

Hos SpaceX har man en vision om at skabe et rumskib, der kan fragte mennesker på jorden. Det er samtidig noget, der kan ændre hele godtransportbranchen, mener analytikere.

LAGER & DISTRIBUTION

Det kan være svært at forestille sig, at man kan få leveret en pakke til Shanghai blot 30 minutter efter, at den er blevet afsendt fra New York.

Alligevel er det noget, man vil forsøge sig med hos rumfartsvirksomheden SpaceX. Her har man nemlig en vision om, at raketten BFR skal bruges til andet end blot at sende mennesker til Mars.

Læs også: Luftfartaktører truet af disruption fra e-handel

Og det er noget, der kan ændre på United Parcel Services og FedEx’ planer, vurderer den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley:

”Godstransportbranchen, og især pakkelevering, er på forkant med transformation fra flere nye transportmodaliteter. For nylig annoncerede Elon Musk fra SpaceX en ny mulighed, der potentielt kan have stor betydning for branchen – raketter”, siger de ifølge cnbc.dk.

Øvrige anvendelsesmuligheder for BFR
Med BFR vil SpaceX i fremtiden sende mellem 90 og 200 mennesker ad gangen til Mars. Men der, hvor der for alvor bliver skruet op for visionerne, er ved de øvrige anvendelsesmuligheder for BFR:

”Hvis du bygger et rumskib, der er i stand til at tage til Mars. Hvad ville der ske, hvis du tager det samme rumskib og bruger det til at flyve fra et sted til et andet på jorden”, udtaler Musk til cnbc.dk.

Læs også: Test: Er de danske motorveje klar til selvkørende biler?

Ifølge Musk vil man på længere sigt også kunne anvende BFR-raketten til at transportere op til 150 tons gods på land.

Analytikere fra Morgan Stanley vurderer dog, at Musks visioner kan have en betydelig indvirkning på de fremtidige muligheder inden for forsendelser, herunder forbedring af dag til dag levering.

- EL

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce