Annonce

Opret nyhed

I september og oktober blev 100 vellykkede testflyvninger og –landinger foretaget med droner og varevogne fra Vans & Drones-konceptet. Foto: Vans & Drones.

Schweizisk droneprojekt gennemfører 100 vellykkede testflyvninger

Det schweiziske droneprojekt mellem Mercedes-Benz Vans og droneudvikleren Matternet har haft succes med de første testflyvninger i ”den virkelige verden”.

PROCESOPTIMERING

Det schweiziske fragtkoncept Vans & Drones er stadig i rivende udvikling i byen Zürich.

Formålet med konceptet, der forener bilfabrikanten Mercedes-Benz Vans, droneudvikleren Matternet samt den schweiziske e-platform Siroop, er at bruge både varevogne og droner til at levere e-handlede varer fra siroop.ch både hurtigere og smartere.

Og nu har de første testleveringer på succesfuld vis fundet sted. Mellem den 25. september og den 13. oktober blev pilotprojektet gennemført. Varer blev fløjet afsted med en drone, der efterfølgende landede præcist på taget af en Mercedes-varevogn.

Læs også: De sidste 30 meter er meget svære, og automatisering er måske ikke svaret

Til pilotprojektet blev der brugt to droner og to varevogne og i alt blev 100 testflyvninger foretaget over de schweiziske tage – uden fejl eller uheld.

”Vi er ekstremt tilfredse med resultaterne fra pilotprojektet i Schweiz. Formålet var at teste teknologien og konceptet i realistiske betingelser og finde ud af, hvad der krævede af optimeringer. Vi ønskede også at finde ud af, hvordan folk ville reagere på denne nye form for fragt”, siger Stefan Maurer, chef for fremtidens transport hos Mercedes-Benz Vans. Han tilføjer:

”Vi er overbeviste om, at projektet vil udvikle sig hurtigt. Vi ser et stort potentiale for vores løsning og har intentioner om at udvide det yderligere i fremtiden”.

-CHM 

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce