Annonce

Opret nyhed

Der er ikke mange transport- og logistikvirksomheder, der arbejder med innovation i dagens Danmark, men det vil sandsynligvis ændre sig i løbet af få år. Arkivfoto.

Transport- og logistikbranchen mangler innovation – men kvantespring i sigte

Tranport- og logistikbranchen er den branche, der beskæftiger sig mindst med innovation, viser undersøgelse fra PwC. Branchen vil dog meget snart komme efter det, lyder vurderingen.

BRANCHENYT

Transport- og logistikbranchen forventer at beskæftige sig markant mere med innovation om blot tre år. Det viser en undersøgelse fra rådgivningshuset PwC, foretaget blandt danske erhvervsledere, også betegnet CXO’ere, fra teknologi-, handels-, transport- og logistikbranchen samt fra den finansielle og industrielle sektor.

Undersøgelsen viser konkret, at kun 24 procent af lederne fra transport- og logistikbranchen har etableret en særlig innovationsenhed internt eller eksternt i deres virksomhed eller gør brug af eksterne samarbejdspartnere til innovation – altså arbejder med innovation i det daglige.

Læs også: ”Digitalisering skal gælde hele virksomheden”

Det er et tal, der ligger en hel del lavere end det overordnede gennemsnit på 41 procent. Samtidig er der også langt færre af lederne fra transport- og logistikbranchen, der peger på innovation som værende et af virksomhedens fokusområder, sammenlignet med de andre brancher.

Transport- og logistikbranchen er dermed den branche, konkluderer PwC, der beskæftiger sig mindst med innovation, som det ser ud i dag.

Kvantespring på tre år
Sådan vil det dog ikke blive ved med at være, vurderer PwC i rapporten. Transport- og logistikbranchen forventes nemlig at gennemgå en markant udvikling på innovationsområdet i løbet af de næste par.

Om bare tre år forventer hele 68 procent af lederne i transport- og logistikbranchen eksempelvis, at deres virksomhed vil have etableret en særlig innovationsenhed, et innovationsmiljø eller gøre brug af eksterne samarbejdspartnere. Den udvikling svarer til en stigning på 44 procentpoint. 

”Undersøgelsen viser, at transport- og logistikbranchen forventes at tage et kvantespring på innovationsområdet. Det kan skyldes, at de i høj grad forventer at blive påvirket yderligere af den digitale og teknologiske udvikling i fremtiden”, fortæller Bo Schou-Jacobsen, partner i PwC. Han fortsætter: 

”3D-print vil skabe forandringer ift. fragt af produkter, droner og selvkørende biler vil også ændre branchen inden for få år. Disse udsigter betyder, at branchen i høj grad har en erkendelse af, at den radikale innovation, herunder at kunne udnytte teknologi og dens muligheder, får større betydning i fremtiden – ikke mindst for deres egen branche”.

Læs også: Danske værdikæder mangler it-understøttet innovation

PwC’s CXO-undersøgelse 2017 er gennemført i samarbejde med Dansk Erhverv og bygger på svarene fra flere end 500 danske erhvervsledere. Læs hele rapporten her.

-CHM

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce