Højteknologi skal gøre produktion mere bæredygtig

Outline Vinduer har investeret et tocifret millionbeløb i et højteknologisk træforarbejdningsanlæg, som blandt andet skal bidrage til at modernisere virksomheden, supportere virksomhedens hurtigleveringskoncepter på ned til fire arbejdsdage og sikre størst muligt udbytte af træet. Investeringen har til formål at gøre produktionen mere bæredygtig på den lange bane.

Outline Vinduer har investeret et tocifret millionbeløb i et højteknologisk træforarbejdningsanlæg, som blandt andet skal bidrage til at modernisere virksomheden og gør den mere bæredygtig. Foto: Outline Vinduer A/S..

25.11.2022

SCM.dk

Outline Vinduer har de seneste to år haft et aktivitetsniveau ud over det sædvanlige, og den store efterspørgsel har nu lagt et grundlag for vækst. Blandt andet derfor har virksomheden netop investeret et tocifret millionbeløb i et højteknologisk træforarbejdningsanlæg, så vinduesproducenten også fremadrettet kan følge med den store efterspørgsel, der fortsat forventes – ikke mindst som følge af de høje energipriser, der gør det mere væsentligt end nogensinde at energioptimere boligen:

”Lige nu har vi et rigtig højt aktivitetsniveau i virksomheden, som, vi tror på, fortsætter på den lange bane. Det skyldes blandt andet, at corona har skabt en trend, hvor man bruger flere penge på sin bolig, hvilket også smitter af på salget af vinduer og døre. De er nemlig en helt central del af boligen, ikke mindst i forhold til energioptimering, hvor der med de tårnhøje energipriser mere end nogensinde før er en anledning til at udskifte de gamle vinduer og døre og på den måde energioptimere boligen. Derfor investerer vi nu i et helt nyt og topmoderne anlæg, så vi også i fremtiden står stærkt med et solidt produktionsapparat”, siger administrerende direktør Jens Sørensen, og fortsætter:

”Med det nye anlæg kan vi således erstatte vores tidligere og efterhånden udtjente udstyr og samtidig understøtte vores hurtige leveringskoncepter. Flere og flere efterspørger nemlig ekstremt hurtige leveringstider, og det kan anlægget understøtte. På den måde vil den store investering give os et markant løft både teknologisk og kapacitetsmæssigt, da det hjælper os med at producere flere vinduer på kortere tid – uden at gå på kompromis med kvaliteten”. 

Endnu bedre udnyttelse af træet
Det er den danske virksomhed Junget, der er leverandør af Outlines nye anlæg, og ifølge Steen Hansen, der er key account manager hos Junget, kan anlægget foruden at give et kapacitetsløft ligeledes sikre størst muligt udbytte af træet:

”Outline har fået et fuldautomatisk anlæg, der fødes med seks meters råemner og omdanner træet til færdige trækarme. Den nye proceslinje, som erstatter en række enkeltmaskiner, kan betjenes med meget få ressourcer og har den nyeste CNC-teknologi med fuld dataoverførsel. Anlægget udnytter dermed træet maksimalt, da opskæringen er optimeret i henhold til de ønskede emnelængder, og skæredata er baseret på Outlines egne data. Systemet tager derfor også højde for eventuelle restlængder eller spildtræ, der efterfølgende genanvendes i fingerskarringsanlægget, så alt træet udnyttes optimalt”.

Læs også: Ny dansk teknologi nedbringer plastspild

Det nye anlæg er under indkøring og er en del af et større investeringsprogram. Investeringsprogrammet har blandt andet også inkluderet en investering i en ny tilbygning, som stod færdig omkring årsskiftet, samt et helt nyt automatisk aluminiumsanlæg.

- PiB

Roima Denmark A/S

Sponseret

European House of Beds har fokus på logistikoptimering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Mere fra...

06.12.2023SCM.dk

Rederier har betalt under 1 procent i skat af 472 milliarder

06.12.2023SCM.dk

Digitalisering booster virksomheder

06.12.2023SCM.dk

Større fleksibilitet for chauffører

06.12.2023SCM.dk

Maersk vil investere 500 millioner dollar i logistik i Sydøstasien

05.12.2023SCM.dk

Aarhus-studerende vandt pris for hjælp til lastbilchauffører

05.12.2023SCM.dk

Udvikling inden for IoT gavner teknologivirksomhed

05.12.2023SCM.dk

7 anbefalinger til den moderne logistikterminal

04.12.2023SCM.dk

Netbutikker bliver de store vindere

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Er din virksomhed eller ønsker den at blive leverandør til Forsvaret?

Bliv klogere på AQAP-standarderne og deres krav

Dato

13.12.2023

Tid

13:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Konference
Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Jeppe Teglskov Jacobsen, Adjunkt ved Institut for Militær Teknologi hos Forsvarsakademiet, som vil tale om "Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside".

Dato

04.01.2024

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Fra Kassø til hele verden med Power-to-X | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Alexander Reumert, Project Associate hos European Energy A/S, som vil tale om "Fra Kassø til hele verden med Power-to-X".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Accelereret klimatilpasning nu! | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Sebastian Mernild, Professor og leder af SDU Climate Cluster fra Syddansk Universitet, som vil tale om "Accelereret klimatilpasning nu!".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Mod historisk CO2-neutralitet i 2050 | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Mette Kaagaard, administrerende direktør hos Microsoft i Danmark & i Island, som vil tale om "Mod historisk CO2-neutralitet i 2050".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Christian Sauvr, Administrerende Sygehusdirektør hos Sygehus Lillebælt, som vil tale om "Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia