Kulturarbejde i global virksomhed resulterer i kønsbalance i ledelsen

I den private sektor udgør kvinder kun 32 procent, og når det kommer til lederstillinger, er andelen endnu mindre med kun 23 procent kvinder. Hos den norske koncern, ITP Group, der har afdelinger både i Norge, Danmark, USA/Canada, Vietnam og Kina, er tallene anderledes med koncernens kønsfordeling på næsten 50/50 på ledelsesgangene.

I den private sektor udgør kvinder kun 32 procent, og når det kommer til lederstillinger, er andelen endnu mindre med kun 23 procent kvinder. Men hos den norske koncern, ITP Group, er tallene anderledes med koncernens kønsfordeling på næsten 50/50 på ledelsesgangene. Foto: ITP Group. .

30.08.2023

SCM.dk

Gennem arbejdet med ITP Groups bæredygtighedsrapport kom det for dagen, at koncernen havde imponerende tal at præsentere vedrørende kønsbalancen i ledelseslagene. Med en samlet fordeling på 27 kvinder og 36 mænd, hvilket svarer til henholdsvis 43 procent og 57 procent, er ITP Group tæt på at opnå en ligelig fordeling på 50/50 blandt medarbejderne. Fordelingen er et resultat af bestræbelserne mod en sund virksomhedskultur og ikke nødvendigvis et direkte mål om ligelig kønsbalance, og derfor er den danske administrerende direktør i ITP Group, John Aamodt stolt: 

”Vi har ikke aktivt arbejdet hen imod denne balance på samme måde som samfundet, hvor der lige nu er fokus på at skabe initiativer for at opnå netop sådan en kønsbalance. Det falder os meget naturligt at have sådan en tilgang. På den måde kan man måske sige, at vi er foran vores tid. Uanset hvad er jeg i hvert fald stolt over de resultater, vores arbejde med virksomhedskulturen har medført”, fortæller John Aamodt.

Hvor mange virksomheder benytter sig af kønskvoter for at løse diversitetsproblematikken, har ITP Group på intet tidspunkt overvejet den løsning. Ifølge John Aamodt medvirker direkte kønsfokus til forvirring:

”For mig har det ingen betydning, om det er en kvinde eller en mand - det skal bare være den rigtige person. Jo mere man fokuserer på køn, desto større forvirring skaber det – og det ender måske heller ikke med, at man får den rette kandidat. For os handler det i bund og grund om at opbygge et godt team og om at finde en fagligt kvalificeret person, der passer ind i teamet”, siger John Aamodt.

Læs også: Afgørende forskel at investere i medarbejdertrivsel

Med tilstedeværelse i Norge, Danmark, USA/Canada, Vietnam og Kina kræves en markant indsats for at navigere i de kulturelle forskelle. Mens Kina omfavner en kultur, hvor skift mellem jobs og virksomheder er almindeligt, følger Danmark en anden tendens. Med en ensartet kulturindsats i både Danmark og Kina er virkningerne tydelige i den kinesiske afdeling, hvor John Aamodts ihærdige arbejde med at forankre sine værdier tydeligt bærer frugt - og dette har resulteret i positive resultater:

”Der er stor forskel på at være en norskejet virksomhed i Kina fremfor at være en kinesisk virksomhed i den forstand, at kulturen i Kina er, at medarbejderne hopper rundt mellem jobs og virksomheder. Lige i vores tilfælde har vi fået stablet en sund kultur på benene, der gør, at medarbejderne faktisk bliver”, siger John Aamodt og fortsætter:

”Jeg har boet i Kina i 13 år og har været med til at opbygge vores forretning. Fordelen ved det er, at jeg har været synligt involveret i beslutningsprocesserne og dermed været med til at etablere vores værdier. Det er noget, som vores medarbejdere reagerer positivt på”, afslutter John Aamodt.

- PiB

Roima Denmark A/S

Sponseret

European House of Beds har fokus på logistikoptimering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Mere fra...

07.12.2023SCM.dk

Indsamling af bæredygtighedsdata volder problemer

07.12.2023SCM.dk

Tredje kvartal viste lille nedgang i It-branchen

06.12.2023SCM.dk

Rederier har betalt under 1 procent i skat af 472 milliarder

06.12.2023SCM.dk

Digitalisering booster virksomheder

06.12.2023SCM.dk

Større fleksibilitet for chauffører

06.12.2023SCM.dk

Maersk vil investere 500 millioner dollar i logistik i Sydøstasien

05.12.2023SCM.dk

Aarhus-studerende vandt pris for hjælp til lastbilchauffører

05.12.2023SCM.dk

Udvikling inden for IoT gavner teknologivirksomhed

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Er din virksomhed eller ønsker den at blive leverandør til Forsvaret?

Bliv klogere på AQAP-standarderne og deres krav

Dato

13.12.2023

Tid

13:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Konference
Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Jeppe Teglskov Jacobsen, Adjunkt ved Institut for Militær Teknologi hos Forsvarsakademiet, som vil tale om "Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside".

Dato

04.01.2024

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Fra Kassø til hele verden med Power-to-X | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Alexander Reumert, Project Associate hos European Energy A/S, som vil tale om "Fra Kassø til hele verden med Power-to-X".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Accelereret klimatilpasning nu! | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Sebastian Mernild, Professor og leder af SDU Climate Cluster fra Syddansk Universitet, som vil tale om "Accelereret klimatilpasning nu!".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Christian Sauvr, Administrerende Sygehusdirektør hos Sygehus Lillebælt, som vil tale om "Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Mod historisk CO2-neutralitet i 2050 | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Mette Kaagaard, administrerende direktør hos Microsoft i Danmark & i Island, som vil tale om "Mod historisk CO2-neutralitet i 2050".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia