Logistikvirksomhed øger omsætningen i Danmark og nabolande

I kølvandet på de seneste års rekordresultater præsterer Dachser-koncernens nordiske region et flot årsresultat. Årsrapporten for 2022 viser en omsætning på 1.630 millioner kroner og et resultat før skat på 101,1 millioner kroner. Logistikvirksomheden kan generelt fremvise øget omsætning fra selskaberne i Danmark, Sverige og Norge.

”Vi er generelt tilfredse med årsresultatet, selvom vi ser en lille nedgang fra vores resultat i 2021, hvor vi satte endnu en rekord”, kommenterer René Sidor, Managing Director for Dachser Nordic. Foto: Dachser..

01.08.2023

SCM.dk

”Vi er generelt tilfredse med årsresultatet, selvom vi ser en lille nedgang fra vores resultat i 2021, hvor vi satte endnu en rekord”, kommenterer René Sidor, Managing Director for Dachser Nordic.

”Vi står midt i flere geopolitiske kriser med mange ubekendte og dermed et på mange måder usikkert marked – så det er helt naturligt, at vi ser en lille stagnering i vores ellers stærke vækstkurver. Når det så er sagt, så vidner resultatet om, at vi fortsat er en stabil logistikpartner for vores kunder”.

Dachser Nordics tre selskaber, Dachser Denmark A/S, Dachser Sweden AB og Dachser Norway AS, har alle leveret flotte årsrapporter, så faldet i det nordiske resultat skyldes blandt andet de ændrede geopolitiske forhold, indførelse af EU-vejpakken og i sidste ende ændret forbrugeradfærd.

Dachser Denmarks aktiviteter for både European Logistics og Air & Sea Logistics oplevede en positiv udvikling inden for begge forretningsområder, hvor omsætningen for 2022 endte på 847,7 millioner kroner – en 10 procent stigning fra 2021. Ligeledes kunne begge divisioner i Dachser Sweden fortsætte de seneste års kurs, hvor forretningsområdet European Logistics endnu engang kunne bryste sig af en flot præstation med en omsætning på 990,1 millioner svenske kroner – en godt 15 procent stigning fra 2021. Samlet endte resultatet for Dachser Sweden i 2022 dog en anelse lavere end i 2021, hvor man ser en nedgang på 12,1 procent på resultatet før skat. Dette skyldes primært de ændrede markedsforhold inden for sø- og luftfragt.

Også i det norske datterselskab for European Logistics kunne man igen i år præstere et flot resultat. Dachser Norway formåede at opretholde sin kvalitet og solide drift på trods af de udfordrende markedsforhold. Omsætningen for det norske datterselskab endte på 332,1 millioner norske kroner – en godt 16 procent stigning fra 2021 og resultatet før skat øgede med knap 2 procent til 41,2 millioner kroner i 2022.

Dermed er tendensen klar: Omsætningen i de respektive lande er generelt øget i regnskabsåret 2022, men omstændighederne for det globale transportmarked har ændret sig, så det endelige resultat er reduceret. Det lever dog fuldt ud op til forventningerne.

”Langvarige relationer er alfa og omega for os. Vi har fokus på at pleje og fastholde relationer med både kunderne og vores samarbejdspartnere, vognmændene, så vi kan udvikle os sammen og skabe lønsomhed for alle parter. Derfor gør vi især også en indsats for, at de chauffører, vi samarbejder med, har ordentlige vilkår og føler sig som en integreret del af vores organisation”, fortæller René Sidor.

”Især i perioder præget af ustabilitet er det vigtigt, at vi formår at bevare og styrke vores tætte samarbejder”.

Logistikvirksomheden har i løbet af de seneste år investeret i en række miljøbeskyttelsestiltag. Dachser Nordic arbejder langsigtet med klimabeskyttelse, og blandt andet benytter logistikleverandøren ellastbiler i Oslo og København og palleløftere med litium-ionbatterier på terminalerne. Alle nordiske filialer er overgået til 100 procent grøn el fra vind- og vandkraft eller solenergi, og de er godt på vej med en LED-omstilling.

”Vi forsøger at navigere i de ændrede omstændigheder for den grønne omstilling. Derfor planlægger vi langsigtet og sørger hele tiden for, at vores strategier og målsætninger stemmer overens med det aktuelle verdensbillede, så vi fortsat kan imødekomme vores kunders forventninger til miljøvenlig logistik – og fordi det giver mening”, fastslår René Sidor.

Han mener, at Dachsers seriøse fokus på innovation vil sikre virksomhedens fortsatte markedsrelevans og stabile vækst i Skandinavien.

”Vi tænker innovativt og har et stort fokus på at fremme idérigdommen blandt vores medarbejdere – og vi griber faktisk idéerne i luften og gør dem til virkelighed, så vores logistikløsninger bliver så effektive som muligt, da effektiv logistik også er lig med miljøvenlig logistik”.

Læs også: Rekordregnskab på trods af udfordrende markedsvilkår

Ligeledes byder 2023 på investeringer i teknologi og køretøjer med henblik på at mindske logstikleverandørens miljøpåvirkning og samtidig være på forkant med den lokale lovgivning.

”Hvis vi også i de kommende år skal fortsætte med at vækste i Norden, må vi sørge for ikke blot at tilpasse os udviklingen men snarere være et skridt foran og fastholde vores oparbejdede momentum. Kun sådan kan vi nå vores målsætning om at blive vores kunders førstevalg, når de vælger samarbejdspartner af integrerede globale logistiktjenester”, afslutter Managing Director Nordic, René Sidor.

- PiB

Roima Denmark A/S

Sponseret

European House of Beds har fokus på logistikoptimering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Mere fra...

08.12.2023SCM.dk

GLS opfører nyt højteknologisk distributionscenter

07.12.2023SCM.dk

Indsamling af bæredygtighedsdata volder problemer

07.12.2023SCM.dk

Tredje kvartal viste lille nedgang i It-branchen

06.12.2023SCM.dk

Rederier har betalt under 1 procent i skat af 472 milliarder

06.12.2023SCM.dk

Digitalisering booster virksomheder

06.12.2023SCM.dk

Større fleksibilitet for chauffører

06.12.2023SCM.dk

Maersk vil investere 500 millioner dollar i logistik i Sydøstasien

05.12.2023SCM.dk

Aarhus-studerende vandt pris for hjælp til lastbilchauffører

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Er din virksomhed eller ønsker den at blive leverandør til Forsvaret?

Bliv klogere på AQAP-standarderne og deres krav

Dato

13.12.2023

Tid

13:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Konference
Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Jeppe Teglskov Jacobsen, Adjunkt ved Institut for Militær Teknologi hos Forsvarsakademiet, som vil tale om "Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside".

Dato

04.01.2024

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Fra Kassø til hele verden med Power-to-X | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Alexander Reumert, Project Associate hos European Energy A/S, som vil tale om "Fra Kassø til hele verden med Power-to-X".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Accelereret klimatilpasning nu! | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Sebastian Mernild, Professor og leder af SDU Climate Cluster fra Syddansk Universitet, som vil tale om "Accelereret klimatilpasning nu!".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Christian Sauvr, Administrerende Sygehusdirektør hos Sygehus Lillebælt, som vil tale om "Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Mod historisk CO2-neutralitet i 2050 | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Mette Kaagaard, administrerende direktør hos Microsoft i Danmark & i Island, som vil tale om "Mod historisk CO2-neutralitet i 2050".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia