SMV’er kan optimere produktion og forsyningskæde med cloud-baseret IoT

Potentialet i IoT-teknologi er enormt, men det kan være tungt og dyrt at komme i gang, særligt for de små og mellemstore virksomheder. Den danske virksomhed Blackbird har udviklet en IoT-løsning bygget på cloud-teknologi, der gør det muligt at optimere produktionen uden større økonomiske udskrivninger.

Den danske softwarevirksomhed Blackbird har specialiseret sig i industrielle IoT-løsninger, der kan integreres direkte i produktionsudstyret. Foto: Blackbird.

05.08.2022

SCM.dk

IoT-sensorer, der kan bruges til at opsamle, analysere og visualisere data fra produktionen, er en af de teknologier, der vinder indpas blandt flere danske virksomheder. Særligt hos produktionsvirksomheder er der et enormt potentiale for at optimere driften og dermed fremtidssikre forretningen.    

Andelen af små og mellemstore virksomheder der kigger den digitale vej er steget, men ifølge Dansk Industri er der stadig kun 21 procent, der anvender IoT. Det skyldes blandt andet, at opsætningen og integrering af avancerede it-systemer som SCADA, Historians eller HMI har været en omkostningstung affære. Men sådan behøver det ikke at være.   

Den danske softwarevirksomhed Blackbird har specialiseret sig i industrielle IoT-løsninger, der kan integreres direkte i produktionsudstyret eller tilkobles via simple trådløse sensorer forbundet til en central dataopsamling i skyen.

Den trådløse plug-and-play-løsning er særligt velegnet til SMV-segmentet, der ellers har svært ved at følge med de store konkurrenter, når det gælder om at udvikle produktionen og indføre mere automatisering.  

Læs også: 8 måder at implementere IoT sikkerhed på i din virksomhed

”Produktionsvirksomheder kæmper en daglig kamp for at få virkeligheden til at svare til forventningen. Kom vi i mål i går? Når vi målet i dag? Hvor kan vi optimere og hvor er der problemer, der skal fikses? En god dag er, når alle – fra operatør til fabrikschef – er enige om tingenes sande tilstand. Den forventningsafstemning er i bund og grund hvad vi faciliterer igennem vores digitale værktøjer”, forklarer Peter Juhl Savnik, som er CPO og ansvarlig for Produkt & Teknologi hos Blackbird. 

Blackbirds løsninger kan blandt andet bruges til at optimere logistikken, når en produktionslinje skal forsynes med materialer. Med Blackbird kan de logistikansvarlige følge med i fremdriften af en batch på linjerne og se, hvor der er brug for at køre materiale fra lageret frem til et nyt produkt. Eller omvendt holde igen med materialeforsyningen, hvis linjen holder stille.

Cloud er afgørende 

Blackbirds løsninger bygger på cloud-services og -teknologi fra Amazon Web Services (AWS), der gør det muligt for virksomhederne at opsamle, analysere og visualisere data fra produktionen i realtid, og dermed handle på tekniske problemer og optimere driften i tide. 

For Peter Juhl Savnik er cloud-tilgangen essentiel for Blackbirds vision, om at gøre IoT mere tilgængeligt for SMV’er. 

”Cloud er afgørende for vores evne til at hjælpe små og mellemstore virksomheder, uden at de er nødt til at investere store summer i infrastruktur og tunge automatiseringssystemer. Og her er AWS det stærkeste valg i forhold til både eksisterende services og den langsigtede vision for industriel IoT”, forklarer han. 

- KCP

Roima Denmark A/S

Sponseret

European House of Beds har fokus på logistikoptimering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Mere fra...

06.12.2023SCM.dk

Rederier har betalt under 1 procent i skat af 472 milliarder

06.12.2023SCM.dk

Digitalisering booster virksomheder

06.12.2023SCM.dk

Større fleksibilitet for chauffører

06.12.2023SCM.dk

Maersk vil investere 500 millioner dollar i logistik i Sydøstasien

05.12.2023SCM.dk

Aarhus-studerende vandt pris for hjælp til lastbilchauffører

05.12.2023SCM.dk

Udvikling inden for IoT gavner teknologivirksomhed

05.12.2023SCM.dk

7 anbefalinger til den moderne logistikterminal

04.12.2023SCM.dk

Netbutikker bliver de store vindere

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Er din virksomhed eller ønsker den at blive leverandør til Forsvaret?

Bliv klogere på AQAP-standarderne og deres krav

Dato

13.12.2023

Tid

13:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Konference
Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Jeppe Teglskov Jacobsen, Adjunkt ved Institut for Militær Teknologi hos Forsvarsakademiet, som vil tale om "Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside".

Dato

04.01.2024

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Fra Kassø til hele verden med Power-to-X | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Alexander Reumert, Project Associate hos European Energy A/S, som vil tale om "Fra Kassø til hele verden med Power-to-X".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Accelereret klimatilpasning nu! | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Sebastian Mernild, Professor og leder af SDU Climate Cluster fra Syddansk Universitet, som vil tale om "Accelereret klimatilpasning nu!".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Mod historisk CO2-neutralitet i 2050 | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Mette Kaagaard, administrerende direktør hos Microsoft i Danmark & i Island, som vil tale om "Mod historisk CO2-neutralitet i 2050".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Christian Sauvr, Administrerende Sygehusdirektør hos Sygehus Lillebælt, som vil tale om "Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia