Walmart fordobler indkøbene og satser på bæredygtige leverandører

Amerikanske Walmart forventer at fordoble indkøbet af frugt og grønt inden for fem år. Derfor stiller detailhandelkæden nu skarpt på sine underleverandørers bæredygtige performance gennem sit Sustainability Index.

Walmart udvælger frugt- og grøntleverandører ud fra sit Sustainability Index. Her skal leverandørerne medvirke i en undersøgelse, som de efterfølgende bliver bedømt ud fra. For eksempel steg antallet af tomatleverandører, der medvirker i indekset, fra 39 procent til 52 procent fra 2012 til 2014. Foto: Walmart. .

08.05.2014

SCM.dk

Den amerikanske detailgigant Walmart øger sit fokus på forsyningskæden og på kædens leverandører af frugt og grønt. I de kommende fem år forventer detailkæden nemlig, at indkøbet af frugt og grønt vil blive fordoblet. Walmart forventer blandt andet, at mængden af indkøbte bananer vil blive fordoblet fra en milliard pund til to, og at det nuværende indkøbsniveau for kartofler vil stige fra 900 millioner pund til over 1.800 millioner pund. 

I den forbindelse vil Walmart nu i langt større grad fokusere på leverandørernes arbejde med bæredygtighed, når detailkæden skal beslutte, hvor fremtidens store ordrer af frugt og grønt skal placeres, skriver det amerikanske medie The Packer. 

Walmart oplyser, at de vil støtte leverandører, der gør en indsats for at produce flere varer med færre ressourcer. Valget af leverandører bliver taget med udgangspunkt i det såkaldte Sustainability Index, som Walmart selv har udviklet. 

Læs også: Leverandører har respekt for klimatruslen

Walmart introducerede Sustainability Index i 2009, og her bliver leverandørernes varer og arbejde med bæredygtige tiltag bedømt efter kategorier og på baggrund af en undersøgelse indeholdende 20 spørgsmål, som hver leverandør medvirker i. Indtil videre har 20 procent af frugt- og grøntleverandørerne medvirket i undersøgelsen, men indekset omfatter leverandører inden for alle fødevarekategorier.      

”Vi har forpligtet os til sustainability-indekset. Det vil i fremtiden få en endnu større betydning”, siger Jack Sinclair, direktør for Walmarts frugt- og grøntdivision, til The Packer. 

Sustainability Index bliver afgørende for leverandører
Ifølge Walmart tager leverandørerne nu selv initiativ til at medvirke i undersøgelsen og introducerer nye tiltag, der eksempelvis omhandler madeffektivitet og reducering af pesticider og sprøjtemidler i produktionen. 

Læs også: Leverandørmangfoldighed sikrer adgangen til de rigtige leverandører

”Det er en del af partnerskabet med Walmart, som er altafgørende for os”, siger Brenda Briggs, marketingsdirektør for Rice Fruit Co.'s gartneridivsion, og bekræfter erklæringen fra Walmart. Hun peger på, at gartnerierne har deltaget i undersøgelsen i mange år. 

Walmart forventer, at brugen af sustainability-indekset samtidig vil være med til at reducere omkostningerne for fødevarerproduktionen og i sidste ende prisen for kunderne. 

-TK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Når gaffeltrucken koster mere end den giver

Consafe Logistics

Sponseret

[Webinar] Smarter warehouse automation – lessons from a global retailer

Relateret indhold

20.11.2025SCM.dk

Geografiske skævheder udfordrer erhvervsuddannelser

13.11.2025SCM.dk

Startup og konsulenthus går sammen om at gør ESG-arbejdet mere effektivt

11.11.2025SCM.dk

Værdikædeindsats som omkostning? Tænk igen

10.11.2025Uniteam Group

Sponseret

Derfor er GLEC og ISO 14083 afgørende for troværdige transportdata

07.11.2025Uniteam Group

Sponseret

Sådan går du fra regneark til dokumenteret Scope 3-rapportering

06.11.2025amfori a.i.s.b.l.

Sponseret

Du kan ikke styre det, du ikke kan se: Håndtering af miljømæssige risici i globale forsyningskæder

04.11.2025SCM.dk

SCM Agendaen #24: Robusthed i forsyningskæderne via AI-drevet software

04.11.2025SCM.dk

Hvordan håndterer du risikostyring og compliance i forsyningskæden?

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
OHSMS ISO 45001:2018 Lead auditor arbejdsmiljø (CQI IRCA-certificeret)

Ved succesfuld gennemførelse af vores CQI and IRCA-certificeret OHSMS ISO 45001:2018 Lead Auditor Arbejdsmiljøkursus vil du være i stand til at planlægge, gennemføre og afrapportere effektive 1., 2. og 3. parts audits af arbejdsmiljøledelsessystemer i henhold til ISO 45001:2018 og i overensstemmelse med ISO 19011 og ISO 17021 standarderne.

Dato

17.11.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Bureau Veritas
Kursus
IATF 16949 Specialist

Med en kombination af teori, øvelser og praktiske eksempler giver IATF 16949 Specialist kurset dig en dybdegående forståelse for kravene i IATF 16949:2016 standarden inklusiv kravene i ISO 9001 standarden. Hovedfokus er dog på tillægskravene i IATF 16949 standarden.

Dato

24.11.2025

Sted

Vejle

Slimstock Nordic
Konference
Supply Chain Club den 24. november 2025 på Knudhule Badehotel i Ry. - Fuldt Booket

Fuldt booket. Kom og vær med til en dag fyldt med inspiration, faglig indsigt og aktuelle emner inden for supply chain management.

Dato

24.11.2025

Tid

09:00

Sted

Knudhule Badehotel, Ry – Randersvej 88, 8680 Ry

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Energiledelse efter ISO 50001:2018

Kurset Energiledelse efter ISO 50001:2018 er det rigtige sted at starte din kompetenceudvikling, hvis du er ny på energiledelsesområdet eller har brug for at få opdateret din grundlæggende viden om ISO 50001 standarden.

Dato

25.11.2025

Sted

Odense

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Ledelsens evaluering

Er din virksomhed certificeret, stilles der krav om, at I løbende gennemfører Ledelsens evaluering. Men hvordan gøres det mest effektivt og hvad kan vi lære af de virksomheder, der lykkes bedst med at gennemføre Ledelsens evaluering.

Dato

25.11.2025

Sted

Odense

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

25.11.2025

Tid

08:30

Sted

Kgs Lyngby