AutoStore rykker ind i dentalbranchen

Som den første dentalvirksomhed i Norden har Nordenta investeret i et AutoStore-robotlager fra Element Logic med 17 lagerrobotter. Anlægget sikrer blandt andet Nordenta større leveringssikkerhed.

Fremtiden er flyttet ind på Nordentas lager i form af et AutoStore-robotlager fra Element Logic. Anlægget er det første af sin art i dentalbranchen i Norden, og det skal blandt andet sikre Nordenta højere effektivitet og større leveringssikkerhed.

Nordenta er totalleverandør til dentalbranchen og forhandler alt fra forbrugsvarer og udstyr til service og kurser. 80 % af Nordentas varelager – svarende til ca. 14.000 varenumre - kan opbevares i AutoStore-anlægget.

”Med implementeringen af AutoStore tænker vi langsigtet og strategisk ved at optimere logistikken. Det har længe været Nordentas mission at optimere og effektivisere vores lager, så vi forbliver den største og bedste spiller på markedet,” siger Christoffer Frølich, lagerchef hos Nordenta.

”Derfor ledte vi efter en lagerløsning, der kunne effektivisere vores lagerdrift og samtidig udnytte vores eksisterende lagerplads,” tilføjer han.

Også relevant til mindre varelagre
Nordentas robotlager udmærker sig ved en høj varians i de varenumre, der proppes ind i anlægget. AutoStore håndterer således alt fra tandbørster over engangshandsker til reservedele til tandlægeudstyr.

Samtidig er anlægget etableret i en lagerhal med kun fem meters frihøjde under loftet.

”Nordentas anlæg er et godt eksempel på, at AutoStore-teknologien også er yderst relevant til mindre varelagre. Et AutoStore-anlæg er så modulært designet, at det kan etableres på selv meget lidt plads og have en begrænset kapacitet og stadig være en konkurrencedygtig løsning, siger administrerende direktør i Element Logic Danmark, Nikolaj Bjørn Eriksen.

Anlægget er blevet installeret hen over foråret og blev officielt indviet i forbindelse med Nordentas 60-års jubilæum i juni måned.

Mere fra...

18.01.2024Element Logic AS

Sponseret

Mød Element Logic på Ehandelsdagen 2024

23.10.2023Element Logic AS

Sponseret

Element Logic Danmark bliver Børsen Gazelle 2023

14.09.2023Element Logic AS

Sponseret

Mød Element Logic på E-handelskonferencen 2023

04.09.2023Element Logic AS

Sponseret

AutoStore rykker ind i dentalbranchen

22.06.2023Element Logic AS

Sponseret

Sanistål foretager kæmpe udvidelse af sit AutoStore-robotlager

08.05.2023Element Logic AS

Sponseret

Onlineapoteket Apotea fremviser verdens første plukkerobotløsning integreret med AutoStore