Bertel O. Steen flytter ind i nyt varelager, som er optimeret og udstyret af Element Logic

For en virksomhed, der tilbyder det største sortiment af bilmærker i Norge, er strømlinet logistik altafgørende. Med eksperthjælp fra Element Logic er Bertel O. Steens logistikafdeling flyttet ind i et nyt automatiseret varelager.

Bertel O. Steen importerer mærker som Mercedes-Benz, Opel, smart®, Peugeot, Citroen, Kia, Fuso, Setra og DZ og fører reservedele til biler, busser og lastbiler, der er en del af de førnævnte mærkers sortiment. Logistikafdelingen håndterer alle opmagasinering-og distributionsaktiviteter for hele Bertel O. Steen Group.

Virksomhedens nye varelager, der er placeret lige uden for Oslo, kan fremvise skræddersyede løsninger og software udviklet af Element Logic, som i høj vil forbedre og booste logistikprocesserne.

”Vi var grundlæggende vokset ud af vores varelager, og vi overvejede i et stykke tid, om vi skulle opgradere vores daværende varelager over tid eller ej. I stedet valgte vi at investere i en ny ejendom. Ved at flytte fik vi muligheden for at designe et helt nyt varelager fra bunden sammen med Element Logic,” siger Rune Kristiansen, Head of Logistics hos Bertel O. Steen.

Et langvarigt partnerskab
Bertel O. Steen og Element Logic har arbejdet sammen om udviklingen af en smart lageropbevaringsløsning i mere end 16 år. Da Bertel O. Steen først flyttede fra sit manuelle varelager i 2002, implementerede man samtidig AutoStore Warehouse Management-softwaren fra Element Logic.

Da Bertel O. Steen valgte at bygge et nyt varelager, åbnede man dog op for andre virksomheders bud på en lageropbevaringsløsning. På den måde fik man den bedste løsning for virksomheden. Til trods for andre alternativer viste AutoStore af Element Logic, kombineret med Element WMS, sig som førstevalget.

”Det er et meget pålideligt system, der altid sikrer en kontinuerlig drift. Hvis en operatørport stopper med at virke, har vi stadig syv andre, der kører - og hvis en robot lukker ned, er der stadig 46 andre i gang. AutoStore er derudover også meget mindre sårbar over for tekniske problemer,” forklarer Rune Kristiansen.

Et tilpasningsdygtigt logistiksystem
Bilindustrien udvikler sig hurtigt. Derfor har Bertel O. Steen valgt teknologi, der gør det muligt for virksomheden at tilpasse sig hurtigt, hvis behovet er der.

”Hvis markedet for reservedele til biler eksempelvis dykker, kan vores nye varelager tilpasses, så vi kan distribuere andre ting i stedet for. De gevinster, vi får ved at arbejde sammen med Element Logic og den teknologi, de har inkluderet i deres unikke WMS-system, er uendelige,” siger Rune Kristiansen.

Et samarbejde der starter udviklinger
Ifølge ham har flytteprocessen været god, takket være input fra deres egne ansatte kombineret med den ekspertise, som Element Logic har stillet til rådighed.

”Element Logic har hjulpet os med såvel implementering af ny software og innovativ logistikteknologi som medarbejdertræning i forhold til betjening af alt i det nye varelager. ”

Håvard Hallås, Cheif Sales Officer hos Element Logic tilføjer, at det fortsatte samarbejde med Bertel O. Steen har udfordret Element Logic til at videreudvikle på virksomhedens i forvejen unikke AutoStore Warehouse Management Software Solution.

”Bertel O. Steen har hjulpet os med at drive vores softwareudvikling. Deres ønsker har skubbet os til at gentænke og udvikle personlige løsninger. Vi er taknemmelige for, at vi har proaktive kunder som vil bidrage til innovation på denne måde,” uddyber Håvard Hallås.

Fakta

  • 15,000 m2 (18,000 m2 med kontorlandskaber, etc.)
  • 50 ansatte
  • 47 AutoStore robotter
  • 48,000 opbevaringskasser
  • 6.000 emner plukkes dagligt fra AutoStore
  • AutoStore-gitteret rummer 60.000 kasser
  • Kassetyper: Hele kasser, halve kasser, kvarte kasser og 1/12 kasser
  • 8 udadgående karruselporte
  • 16 indadgående operatørporte fordelt på fire klynger (én person kan ekspedere fire kassetyper)

Mere fra...

18.01.2024Element Logic AS

Sponseret

Mød Element Logic på Ehandelsdagen 2024

23.10.2023Element Logic AS

Sponseret

Element Logic Danmark bliver Børsen Gazelle 2023

14.09.2023Element Logic AS

Sponseret

Mød Element Logic på E-handelskonferencen 2023

04.09.2023Element Logic AS

Sponseret

AutoStore rykker ind i dentalbranchen

22.06.2023Element Logic AS

Sponseret

Sanistål foretager kæmpe udvidelse af sit AutoStore-robotlager

08.05.2023Element Logic AS

Sponseret

Onlineapoteket Apotea fremviser verdens første plukkerobotløsning integreret med AutoStore