Coop Norge SA, Non Food-divisionen, vælger Swisslog til et nyt automatiseret distributionscenter

Den førende norske detailhandelsvirksomhed Coop Norge, har valgt Swisslog som partner til en omfattende udvikling af deres distributionscenter i Langhus syd for Oslo i Norge.

15.02.2019

Sponseret

Swisslog

”Vi gennemførte en omfattende licitationsproces med højt satte krav til omkostningseffektivitet, fleksibilitet og skalérbarhed. Swisslog viste sig at være den automatiseringsleverandør, som bedst kunne opfylde vores behov”, siger Henning Røberg, Coop Norges projektleder for deres Langhusdistributionscenter.

Coop Norges Non Food-segment (Coop Faghandel), er vokset hurtigt - og med stor succes gennem mange år, og det nye distributionscenter er en forudsætning for yderligere stærk og lønsom vækst.

"Vi er nødt til at investere i mere lagerkapacitet, effektivitet og fleksibilitet. Swisslog præsenterede det bedste koncept med et robust og fleksibelt design baseret på gennemprøvet teknologi”, siger Henning Røberg.

Swisslogs koncept er designet til, at udnytte alle de tilgængelige områder i bygningen på den bedst mulige måde. De automatiserede lagerløsninger består i et automatiseret højlager med 48.500 pallepladser, Vectura pallekraner, transportsystemer, plukkestationer, samt et automatisk højlager med Tornado miniloadkraner, der betjener 75.000 kassepladser. Systemet vil derfor blive i stand til at håndtere små, store og ekstra store enheder, via en kombination af manuelle og automatiserede processer.

Den samlede løsning vil blive styret og understøttet af Swisslogs WMS SynQ – ”Synchronized Intelligence” til styring af både manuelle og automatiske processer, herunder: ordrestrategier, specialtilpassede konstruktioner af kundepaller, udvidet cockpit-funktion og yard management.

"Vi er ekstremt glade og stolte over, at Coop Norge har besluttet at vælge Swisslog som deres automatiseringspartner til dette strategiske projekt," siger Lars Hultén, Direktør for Swisslog Nordics.

For at optimere varigheden af dette projekt, vil samarbejdet også omfatte en System Operationkontrakt, der vil give COOP en kombination af lokale teknikere og software-supportekspertise. Swisslog-teamet vil tage ansvaret for den løbende tekniske ydelse, samt vedligeholdelse af den intralogistiske drift. I samarbejde med Coop vil de også arbejde på løbende forbedringer for og sikre, at systemet udvikler sig i tråd med virksomhedens udviklingsbehov.

Højlageret er allerede i byggefasen. Automatiserings- og IT-systemerne vil blive implementeret fra efteråret 2019 og muliggøre komplet drift af det nye distributionscenter i starten af 2021.

Om Coop
Coop Norge SA er aktive inden for handels- og engrosvirksomheden i Norge. Virksomhedens 1.250 butikker tilbyder dagligvarer, byggematerialer, sportsudstyr, elektronik og produkter til hjemmet under butikkens varemærkenavne: Extra, Coop Mega, Coop Prix, Coop Marked, Matkroken, Obs, Coop Byggmix og Obs Bygg.

Om Swisslog Logistics Automation
Vi skaber fremtiden inden for intralogistik med robotter, og data-drevne og fleksible automatiserede løsninger, der giver vores kunder exceptionel værdi. Swisslog hjælper fremsynede virksomheder med at optimere lager- og distributionscentre med fremtidens automatiserede løsninger og software. Vores integrerede tilbud omfatter rådgivning, systemdesign og implementering samt livslang service til kunder i mere end 50 lande.

Swisslog er en del af KUKA-koncernen, en førende global leverandør af intelligente automatiseringsløsninger med over 14.000 ansatte over hele verden.

Kontaktoplysninger
Swisslog AS
Tom Jarle Dehkes
Country Manager
Mobil: +47 976 77 375
E-mail: tom.jarle.dehkes@swisslog.com
www.swisslog.com

Mere fra...

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

19.03.2024Swisslog

Sponseret

Swisslog styrker sin tilstedeværelse i Danmark og ansætter Thorben Larsen som ny salgsansvarlig

11.03.2024Swisslog

Sponseret

Swisslog fremhever «den menneskelige siden av automatisering» under LogiMAT 2024

05.03.2024Swisslog

Sponseret

Consider an automated fulfillment solution for customers in stores and shopping cente

07.12.2023Swisslog

Sponseret

Varner’s new AutoStore soon to be fully operational – will be one of the fastest in the world

01.05.2023Swisslog

Sponseret

Swisslog rebranding reflects a new era of digital logistics