Dachser åbner nyt logistikcenter i Pirkkala

Logistikvirksomheden Dachser Finland har besluttet at investere i Pirkkala og åbner dermed et nyt logistikcenter i lufthavnen Tampere-Pirkkala. Det nye center dækker et areal på ca. 5.000 m² og forventes at blive sat i drift i sommeren 2024.

Den tyske familieejede logistikvirksomhed har indgået en hensigtserklæring med det finske lufthavnsselskab Finavia om at åbne et nyt logistikcenter i Pirkkala. Den nye afdeling vil blive etableret i Tampere-Pirkkala-lufthavnen og forventes at blive taget i drift i sommeren 2024.

De nye faciliteter dækker et areal på ca. 5.000 m² og vil fungere som centralt knudepunkt for Dachser Finland. Logistikcentret har en udvidelsesreserve på 10.000 m² til fremtidig vækst. Fra starten vil der foregå logistikaktiviteter alle ugens dage og næsten døgnet rundt. Den direkte og indirekte beskæftigelseseffekt af Tampere-Pirkkala-afdelingen vurderes at påvirke ca. 50-70 personer i begyndelsen og ca. 100-200 personer, når afdelingen når op på fuld produktion.

Dachser har allerede et logistikcenter i Finland, som åbnede i Kerava i 2019.

Virksomhedens investering i Tampere-Pirkkala er i samme størrelsesorden som afdelingen i Kerava.

Ved at åbne sit andet logistikcenter i Finland vil den internationale logistikleverandør kunne tilbyde en endnu mere omfattende servicemodel til en bredere kundebase. I årenes løb har Dachser styrket sin position som den førende leverandør af integrerede logistiktjenester på det finske marked. Kombinationen af erfarne og kyndige medarbejdere og avancerede IT-systemer giver finsk handel og industri adgang til logistik af høj kvalitet i form af luftfragt, søfragt og vejtransport. Kunderne drager fordel af ensartede præstationsstandarder og kvalitetskriterier samt af kunde- og brancheorienterede løsninger.

"Vi betragter udvidelsen til Pirkkala og den attraktive økonomiske region Tampere som en naturlig forlængelse af vores væksthistorie i Finland, der startede i 2014. Vores investering i lufthavnen Tampere-Pirkkala skaber en unik direkte forbindelse til virksomhederne i området og forbedrer regionens konkurrenceevne yderligere," udtaler Tuomas Leimio, Managing Director for Dachser Finland European Logistics.

Åbner dørene til hele verden

Dachsers filosofi er at iværksætte og operere lokalt, hvor kunderne befinder sig. Pirkanmaa-området er en eksportdrevet region præget af iværksætteri og kendt for sin industrielle produktion. Gennem den nye afdeling vil Dachser forbinde virksomheder i Pirkanmaa-regionen til sit eget omfattende og pålidelige europæiske vejtransportnetværk.

"Logistikcentret i Pirkkala vil gøre hele verden til Pirkanmaa-regionens hjemmemarked ved at optimere strømmen af eksport- og importforsendelser – i stedet for som hidtil at blive transporteret via Helsinki natten over vil varerne ankomme og afgå dagligt med præcise leveringstider direkte til og fra Tampere-Pirkkala-lufthavnen fra og til resten af verden," tilføjer Tuomas Leimio.

"Vi er glade for vores partnerskab med Dachser, fordi det løfter Tampere-regionens og dermed hele Finlands konkurrenceevne. Det er vigtigt for Finavia, at aftalen styrker Tampere-Pirkkala-lufthavnens allerede centrale rolle. Udover de nuværende tre strategiske søjler – international passagertrafik, flyveundervisning og militærtrafik – kan aftalen udvikle Tampere-Pirkkala som luftfragtknudepunkt," forklarer lufthavnsselskabet Finavias CEO, Kimmo Mäki.

Mere fra...

14.05.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Startskud for Dachsers filial i Aalborg

07.05.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachsers nordiske 2023-resultat præges af fremtidssikring

16.04.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser overtager logistikudbyderen Brummer

01.03.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Et samarbejde der stortrives på digitale platforme

29.01.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

DACHSER lancerer fremtidens terminal i Danmark

04.09.2023DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Langvarige relationer muliggør satsning på el