Dachser ændrer selskabsform til SE

Dachser, en førende europæisk logistikudbyder, har ændret selskabsform til Societas Europaea (SE, europæisk selskab) for at positionere sig til fremtiden. Der er ingen planer om at børsnotere det familieejede firma.

Dachser er nu et Societas Europaea (SE). Dachser GmbH & Co. KG har overført sine primære forretningsenheder Road Logistics (herunder forretningsområderne European Logistics og Food Logistics) og Air & Sea Logistics til det 100 % ejede datterselskab Dachser SE. Dachser GmbH & Co. KG vil fungere som holdingselskab under navnet Dachser Group SE & Co. KG.

Selskabsformen SE gør det nemt at etablere en moderne holdingstruktur, hvilket giver det familieejede selskab ideelle muligheder for at samle sine datterselskaber i Tyskland og andre lande under en fælles selskabsstruktur. Fremover vil Dachsers navn i Tyskland være Dachser SE, mens de forskellige lokale forretningsenheder uden for Tyskland fortsætter driften under deres nuværende navne.

Der sker ingen ændringer i aktionærstrukturen i forbindelse med skiftet til den nye selskabsform. Der vil heller ikke blive gennemført en børsnotering, og ingen eksterne investorer vil altså kunne erhverve aktieandele. Dachsers CEO, Bernhard Simon, udtaler: "Vi skifter til en ny selskabsform, der passer bedre til vores globale vækststrategi, og som derfor bringer virksomheden i en gunstig position med henblik på fremtiden. Dachser er et succesfuldt familieejet firma, og det vil det fortsætte med at være."

Den nuværende bestyrelse vil også fortsætte i en tilsynsførende rolle i Dachser SE.

Organisations- og ledelsesstruktur: Tæt på kunderne med en decentraliseret beslutningsproces

I Dachser Group SE & Co. KG vil direktionen og de divisioner, der refererer til den, forestå den centrale ledelse og kontrolfunktioner på globalt koncernniveau. Direktionen består af Bernhard Simon (CEO), Michael Schilling (COO Road Logistics), som også er næstformand for direktionen, Thomas Reuter (COO Air & Sea Logistics) samt Burkhard Eling (CFO).

Otte operationelle divisioner, som er ledet af Managing Directors, vil fungerer på niveauet under bestyrelsen i Dachser SE. Bortset fra Dachser Food Logistics, som Alfred Miller fortsat vil stå i spidsen for, er disse forretningsenheder opdelt efter region: Tyskland, Nord- og Centraleuropa, Frankrig og Maghreb-landene samt Den Iberiske Halvø inden for forretningsområdet Road Logistics og Europa, Mellemøsten og Afrika, Nord- og Sydamerika samt Asien og Stillehavsområdet inden for forretningsområdet Air & Sea Logistics. "De otte divisioner vil styrke vores decentraliserede forretningsstrategi og gøre vores beslutningsproces hurtigere og mere fleksibel. Det vil også bringe os endnu tættere på vores kunder," tilføjer Simon.

Mere fra...

29.01.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

DACHSER lancerer fremtidens terminal i Danmark

04.09.2023DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Langvarige relationer muliggør satsning på el

15.06.2023DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser åbner nyt logistikcenter i Pirkkala

18.04.2023DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser Nordics årsresultat 2022 overgår forventningerne

24.03.2023DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachsers vækst tager endnu et stort skridt fremad

15.03.2023DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser Denmark investerer i elektrisk terminaltraktor