DACHSER vokser med globale forsyningskæder

Koncernomsætningen stiger med 5,2 % til 5,3 milliarder EUR En 4,4 % stigning i antallet af forsendelser til 73,7 millioner Tonnage er steget med 5,1 % til 35,4 millioner tons

I regnskabsåret 2014 øgede DACHSER omsætningen med 5,2 %. De to forretningsområder* Road Logistics og Air & Sea Logistics voksede med henholdsvis 5,0 % og 8,0 % inklusive indtægter fra virksomhedens aktieposter. ”Et livligt forår blev efterfulgt af et usædvanlig stærkt efterår,” siger Bernhard Simon, CEO i DACHSER, da han opsummerer årets begivenheder. ”Trenden med at outsource internationalt komplekse logistikopgaver har især bidraget til den organiske vækst.”

Bernhard Simon mener, at integrerede forsyningskæder for de multinationale kunder bliver en af de vigtigste kilder til vækst i de kommende år: ”Vores effektive europæiske netværk for stykgods, specielt tilpasset kontraktlogistikløsninger i Europa, Asien og USA, såvel som vores eget netværk inden for sø- og luftfragt, giver os mulighed for at skabe komplette forsyningskæder.” Ifølge Bernhard Simon er væksten gennem udbygning af netværkene gennemført, bortset fra nogle forbedringer her og der. DACHSER vil nu være i stand til at udnytte sine sammenkædede logistikydelser for at opnå en særligt bæredygtig vækst.

Forretningsudvikling i detaljer

I DACHSERs forretningslinje European Logistics (EL) inden for Road Logistics har man sammen med de traditionelt stærke præstationer af forretningsdivisionen ”EL Germany” holdt en konsekvent eksportstrategi for de europæiske datterselskaber, som har givet pote. For eksempel har forretningsdivisionerne ”EL North Central Europe”, ”EL France & Maghreb” og ”EL Iberia” givet betydelige bidrag til væksten på 5,3 % i omsætningen. Antallet af forsendelser steg med 5,5 %, og tonnage steg med 6,3 %.

Den anden forretningslinje inden for Road Logistics, DACHSER Food Logistics (omsætningsvækst på 3,7 %), har draget nytte af faktorer som kraftig udnyttelse af kapaciteten i kontraktlogistik inden for forbrugsvarer. Desuden har den stigende efterspørgsel på transport af fødevarer på tværs af grænser haft en positiv effekt i det europæiske fødevaretransportnetværk.

Endelig fortsatte forretningsområdet Air & Sea Logistics også sin globale vækst i 2014. Den positive tendens inden for søfragt var den afgørende faktor i det vellykkede regnskabsår.

Fokus på smidighed og procesorientering

DACHSER startede 2015 med at ændre selskabsform til SE (Societas Europaea eller europæisk selskab). ”Ved at foretage denne ændring har vi skabt maksimal retssikkerhed for vores fremtidige vækst som international virksomhed og samtidig sikret vores uafhængighed som en 100 % familieejet virksomhed,” forklarer Simon. Den nye ledelsesstruktur, som blev oprettet i processen, har otte operationelle forretningsdivisioner under den globalt aktive direktion. Dette styrker den decentraliserede forretningsstrategi, hvilket giver DACHSER mulighed for at træffe beslutninger hurtigt og fleksibelt. ”På den måde,” fortsætter Simon, ”kan vi sikre nærhed til vores kunder og skrive det næste kapitel i vores succeshistorie.”

* Om udtrykkene “forretningsområde”, “forretningslinje” og “forretningsdivision”:

 Sammen med ændringen i selskabsformen til Societas Europaea (SE) har DACHSER reorganiseret sin ledelsesstruktur og samtidig i processen ændret betegnelserne. Virksomheden tilbyder løsninger inden for transportlogistik, warehousing og skræddersyede tjenester inden for to overordnede forretningsområder: DACHSER Air & Sea Logistics og DACHSER Road Logistics. Road Logistics er så yderligere opdelt i to forretningslinjer: DACHSER European Logistics (industrivarer) og DACHSER Food Logistics. Med de to forretningslinjer understreger DACHSER de tre søjler, som virksomhedens forretningsmodel er bygget på.

På det organisatoriske plan har DACHSER skabt otte operationelle forretningsdivisioner: Udover DACHSER Food Logistics er der de regionale divisioner European Logistics (EL) Germany, EL North Central Europe, EL France & Maghreb og EL Iberia samt Air & Sea Logistics (ASL) EMEA, ASL Americas og ASL Asia Pacific.

Om DACHSER:

Med en stab på omkring 25.000 medarbejdere på 437 lokationer verden over havde DACHSER en omsætning på 5,3 milliarder EUR i 2014. Logistikudbyderen håndterede i alt 73,7 millioner forsendelser med en samlet vægt på 35,4 millioner tons. DACHSER er repræsenteret med egne landeorganisationer i 42 lande.

Du kan få mere at vide om DACHSER på www.DACHSER.com

Mere fra...

16.04.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser overtager logistikudbyderen Brummer

01.03.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Et samarbejde der stortrives på digitale platforme

29.01.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

DACHSER lancerer fremtidens terminal i Danmark

04.09.2023DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Langvarige relationer muliggør satsning på el

15.06.2023DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser åbner nyt logistikcenter i Pirkkala

18.04.2023DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser Nordics årsresultat 2022 overgår forventningerne