Electro Energy høster økonomiske fordele med effektiv lageroptælling

Efter at have skiftet papiret ud med en digital lagerløsning, har den tekniske grossistvirksomhed, Electro Energy, opnået en mere effektiv lageroptælling, der også har givet økonomiske gevinster.

Et effektivt lager spiller en stor rolle hos Electro Energy, som har et af Danmarks største lagre af reservedele inden for oliekedler, gaskedler, solvarme, solceller, varmepumper og energisystemer. Electro Energy arbejder med digitalisering på mange områder, og lageret er ingen undtagelse. Derfor har virksomheden skiftet papiret ud med en digital lagerløsning, som er udviklet i samarbejde med Delfi Technologies.

En skræddersyet hjemmeside giver overblik over det optalte resultat på Electro Energy’s forskellige lagerlokationer. Optællingen foregår nu enkelt og hurtigt via en mobil PDA/håndterminal (Delfi Nova) i stedet for manual optælling på pair. Så snart data er indlæst fra håndterminalen, bliver de vist i et live overbliksbillede på hjemmesiden, herunder optællingsdifference, lagerdifference i kr. og med mulighed for kvalitetssikring af de indlæste data.

Før tog lageroptællingen, og efterfølgende differencejusteringer, op mod flere uger at få afsluttet. Efter at have indført den nye digitale lagerløsning, får Electro Energy registreringerne direkte ind i systemet og kan behandle outputtet med det samme. Det betyder, at tidsforbruget på lageroptælling er skåret ned fra uger til timer. På hjemmesiden kan Electro Energy desuden kontrollere optællingsdifferencer og få de korrigerede lagerdata overført direkte til virksomhedens ERP-system.

- Vi var på udkig efter en løsning, der kunne gøre lageroptælling både nemmere og hurtigere. Samtidig skulle det være muligt at høste økonomiske gevinster ved implementering af en ny løsning. Delfi Technologies har spillet en markant rolle i udviklingen af den rette lagerløsning. Løsningen giver det nødvendige overblik og medfører store tidsbesparelser. Det betyder, at vi kan gøre vores arbejde mere effektivt, fortæller Birger Christiansen, økonomichef hos Electro Energy.

Fra årlige lageroptællinger til løbende optælling

I og med de registrerede data bliver behandlet med det samme, får Electro Energy et hurtigere overblik over den reelle lagerbeholdning. Derfor er det pludseligt også blevet interessant at kigge på løbende optælling af varebeholdningen på de forskellige lagerlokationer.

- Det giver rigtig god mening for os at kigge på løbende optælling og afstemning, særligt på varegrupper hvor der er stor aktivitet. Løsningen fra Delfi Technologies har givet os et værktøj til at bruge digitalisering og teknologien lige nøjagtig dér, hvor den giver mening og i sidste ende leverer værdi, siger Christian Gulløv, adm. direktør hos Electro Energy og fortsætter:

- Når alt kommer til alt, kan vi i sidste ende tilbyde vores kunder en bedre service på baggrund af den frigjorte tid hos medarbejderne. Medarbejderne kan i stedet bruge deres teknisk stærke kompetencer på kunderne fremfor at rende rundt og tælle varer op, forklarer Christian Gulløv afslutningsvis.

Udviklingsprojektet har været en agilt forløb, hvor Delfi Technologies har været med fra start – lige fra behovsanalyse, grafiske udkast, løbende test og tilretninger til overlevering, uddannelse og efterfølgende opfølgning på implementeringen. Delfi Technologies har også været med til at udvikle en 24/7 selvbetjeningsløsning til Electro Energy, der giver kunderne mulighed for at komme og afhente reservedele døgnet rundt – hele året.

Læs mere om dette projekt her
 

Om Electro Energy

Electro Energy har forsynet Danmark med varme siden 1964. Fra morgenbadet til aftenkaffen. I begyndelsen med maskiner så store som kampvogne. I dag med højtydende kedler, solfangere og varmepumper. Electro Energy dækker Danmark fra øst til vest, med afdelinger i Glostrup, Aalborg og Kolding. Fordelt på fem lagerlokationer har Electro Energy i dag et af Danmarks største lagre af reservedele.

Om Delfi Technologies

Delfi Technologies er en europæisk it-virksomhed, der udvikler og sælger stregkodeløsninger i forbindelse med vareregistrering og elektroniske hyldeforkanter - primært til detail-, lager & logistikbranchen, samt sundhedsvæsnet. Delfi Technologies har mere end 30 års erfaring fra branchen og er vokset markant de senere år. I dag råder virksomheden over mere end 110 medarbejdere med kontorer i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Italien og Vietnam.

Mere fra...

04.06.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Tættere på kunderne med digitale prisskilte

03.06.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Erfaren cykelforhandler har succes med digitale prisskilte

30.05.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

24/7 ubemandede butikker vinder frem med digitale prisskilte

29.05.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Cycle Sport Silkeborg optimerer kundeoplevelsen med digitale prisskilte

21.05.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Effektiv lagerstyring med Delfi Technologies på NORMALS nye topmoderne 78.000 m2 logistikcenter

13.05.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Cube Store – Radsport Bert drager fordel af digitale prisskilte