Factlines integrerer sporing af Covid-19 udbrud i leverandørkortlægning

Covid-19 epidemien har slået globale forsyningskæder i stykker, og mens mange virksomheder er dybt fokuserede på at holde sig oven vande på den korte bane, er der allerede nu tegn på, at efterdønningerne kommer til at have stor betydning for den globale handel langt ud i fremtiden.

De globale produktionskæder er under hårdt pres. Både producentlande og importørlande har lukket for erhvervsaktiviteter, enten som direkte konsekvens af sygdomsudbrud eller grundet manglende ordrer eller adgang til komponenter og materialer. Fabrikker og designafdelinger er lukket ned og ansatte er blevet sendt hjem eller direkte fyret.

Den problemstilling har Sourcing House, som agerer bindeled mellem producenter og importører af tøj og tekstil, helt tæt inde på livet:

Leverandørkæderne er brudt sammen. Selv hvis fabrikker i nogle lande eller områder er åbne, er det svær eller umuligt at få komponenter og materialer fra andre lande og områder. Og hvis systuen er åben kan farveriet være lukket og så kan man ikke færdiggøre et produkt. Vores leverandører er kede af det og økonomisk pressede, de vil allerhelst gå på arbejde og levere varer til deres kunder, men de er lukket ned som store dele af verden.”, fortæller Silke Sønderstrip-Granquist, CSR-chef i Sourcing House.

Covid-19 sporing med Factlines

Men selvom mange virksomheder er hårdt ramt, er der også stor vilje til at finde kreative løsninger, der på hver deres måde sætter virksomhedernes kernekompetencer i spil i kampen mod covid-19. F.eks. har virksomheder som Lego og Carlsberg omstillet produktionen til at dække mangler sundhedsvæsnet.

I Factlines vil vi gerne bakke op om dette. Vores kompetencer ligger inden for software, og derfor har vi udviklet en ny funktion i Factlines-løsningen, der gør det muligt at spore udbredelsen epidemien. Den er baseret på WHOs data, og giver et klart og overskueligt overblik over leverandørkæden, og hvordan den har forbindelse med områder der er hårdt ramt af Covid-19.

Funktionen kan bruges til at skabe overblik over, hvordan epidemiens udbredelse kan få betydning for vores brugeres leverandørkæder.

Et skridt i den rigtige retning

“Vi håber at dette kan være en lille del af, at begrænse udbredelsen af epidemien. Vi ved, at mange af vores kunder er blevet ramt hårdt, og kæmper for at komme gennem krisen så godt som muligt. Forhåbentlig ville denne funktion være et skridt i den rigtige retning”, siger Siri Engesæth, CEO i Factlines.

Funktionen er nu online, og tilgængelig som en integreret del af Factlines leverandørkortlægningsløsning.

For mere information kontakt Dagny Nome, CEO Factlines Danmark 

29.09.2021Factlines

Sponseret

EU taksonomien for ansvarlige investeringer – ikke bare for finansnæringen

12.05.2021Factlines

Sponseret

Seven steps towards an ethical supply chain

Norsk hotel- og restaurationsbranche kræver sporbarhed på alle fødevarer

06.11.2020Factlines

Sponseret

02.11.2020Factlines

Sponseret

Verdensmålene fylder fem år - og du er inviteret med til festen

20.05.2020Factlines

Sponseret

Factlines integrerer sporing af Covid-19 udbrud i leverandørkortlægning

14.05.2020Factlines

Sponseret

Derfor er kortlægning god forretning