Fristads sikrer fortsat vækst med nyt automatiseret lager

Göteborg, 2019-24-01 - Fristads Kansas Group, Europas førende producent af professionel erhvervsbeklædning, insourcer sin logistik og investerer i robotløsningen AutoStore samt tilhørende banesystem og it-løsninger fra Swisslog.

AutoStore.

29.01.2019

Sponseret

Swisslog

I 2019 flytter Fristads lagerlogistik, kontor og koncernens hovedkvarter til et nybygget anlæg i Viaredområdet uden for Borås i Sverige. Logistikanlægget er skabt af Swisslog i tæt samarbejde med Fristads. Det bygges og er ejet af ejendomsselskabet Charmilla.

Med det nye anlæg insourcer Fristads sin lagerbeholdning, herunder pluk – og pak. Det nye logistikanlæg udstyres med robotsystemet AutoStore samt tilhørende banesystem og it-løsninger fra Swisslog.

- Ved at insource og automatisere øger vi kontrollen over vores strømme, forkorter ledetiderne og reducerer logistikomkostningerne. Anlægget er en offensiv satsning, som betyder meget for vores fortsatte vækstrejse, siger Anders Hülse, CEO hos Fristads.

Konstruktionen af anlægget blev begyndt i juni 2018, og forventes at være indflytningsklart i sommeren 2019. Logistikanlægget bliver omkring 22.000 kvadratmeter, og kommer til at omfatte et AutoStoreanlæg bestående af 105.000 kasser, banesystem, manuelt pallelager, en afdeling for hængende beklædning, samt en afdeling for særtjenester, dvs. tilpasning, broderi, logoer mv. Alt dette er inkluderet i automatiseringsløsningen, og hele processen fra varemodtagelse til levering håndteres af Swisslogs WMS SynQ.

Om Fristads
Fristads er Sveriges førende varemærke for erhvervsbeklædning og en del af Fristads Kansas Group, Europas største leverandør af erhvervs- og profilbeklædning. Koncernen opererer i mere end 20 lande og har selv to produktionsanlæg. Fristads Kansas Group har en omsætning på omkring 400 millioner og omkring 1.600 medarbejdere.

Om Charmilla
Charmilla AB udvikler og ejer logistikejendomme - i Borås og omegn - med henblik på en fremtid, hvor ejendom og logistikudstyr indgår i samme koncept, ligesom hos Fristads.

Om Swisslog Logistics Automation
Vi skaber fremtiden inden for intralogistik med robotter, og data-drevne og fleksible automatiserede løsninger, der giver vores kunder exceptionel værdi. Swisslog hjælper fremsynede virksomheder med at optimere lager- og distributionscentre med fremtidens automatiserede løsninger og software. Vores integrerede tilbud omfatter rådgivning, systemdesign, realisering og livslang service til kunder i mere end 50 lande. www.swisslog.com

Swisslog er en del af KUKA-koncernen, en førende global leverandør af intelligente automatiseringsløsninger med over 14.000 ansatte over hele verden. www.kuka.com

Mere fra...

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

19.03.2024Swisslog

Sponseret

Swisslog styrker sin tilstedeværelse i Danmark og ansætter Thorben Larsen som ny salgsansvarlig

11.03.2024Swisslog

Sponseret

Swisslog fremhever «den menneskelige siden av automatisering» under LogiMAT 2024

05.03.2024Swisslog

Sponseret

Consider an automated fulfillment solution for customers in stores and shopping cente

07.12.2023Swisslog

Sponseret

Varner’s new AutoStore soon to be fully operational – will be one of the fastest in the world

01.05.2023Swisslog

Sponseret

Swisslog rebranding reflects a new era of digital logistics