Fuldt automatiseret produktionsanlæg med fejlfri vision

EAB's bud på hvordan fremtidens produktion kan se ud

Fuldt automatiseret produktionsanlæg med fejlfri vision. Foto: EAB Lagerindretning A/S

Gundlach Automotive Solutions Sweden i Göteborg er Nordens mest avancerede produktionsanlæg til dæk og et eksempel på, hvordan fremtidens produktion kan se ud. Kvalitet, effektivitet, pålidelighed og bæredygtighed går hånd i hånd med en vision om fejlfri produktion.

At opretholde en effektiv produktionslinje, der konsekvent leverer produkter af højeste kvalitet, kræver avanceret og pålidelig automatisering. Det var med denne erkendelse, at Gundlach Automotive Solutions Sweden i Göteborg, Sverige, besluttede at implementere en Radioshuttle™-løsning. Anlægget modtager dæk og fælge, som overdrages til automatiseringssystemet, der transporterer dem til lageret før videre forarbejdning og håndtering.

Produktionslinjen er ansvarlig for at montere dæk og fælge, fylde dem med luft til det korrekte tryk og afbalancere dem. Hver færdig palle, der forlader produktionslinjen, er et komplet sæt hjul til en bil.

‘’På et år, med fuld kapacitet, kan leverancerne dække mere end halvdelen af alle nyregistrerede biler i Sverige. At opnå dette med et traditionelt, ikke-automatiseret sæt ville kræve en meget større plads og mellem 100 og 150 mennesker. I dag er der kun 24 ansatte på fabrikken" siger David Ackeby, Plant General Manager hos Gundlach Automotive Solutions Sweden AB.

Radioshuttle™ spiller en central rolle i driften ved at styre systemets hastighed og optimere pladsen. Det har også muliggjort maksimal lagerkapacitet og et layout med bredere gange, der giver mulighed for flere parallelle arbejdsgange. Der er 22stk. Radioshuttle™ i alt, lidt færre end antallet af medarbejdere.

Automatiseringen af gentagne opgaver sikrer, at hver person, der er involveret i produktionsprocessen, tilfører værdi. Virksomheden forfølger en vision om nul-fejl med hensyn til kvalitet. Den første million samlinger blev leveret uden fejl, hvilket Gundlach naturligvis er meget stolt af!

 

Mere fra...

16.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

SÅDAN FÅR DU MEST UD AF DIN LAGERHAL

01.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

Fuldt automatiseret produktionsanlæg med fejlfri vision