Globus Wine fortsætter væksten og insourcer lageret

Globus Wine insourcer lager og samler alt under ét tag for at understøtte virksomhedens vækst. LOGIA lagerstyring skal styre hele det nyopførte lager og produktionslogistikken.

Globus Wine insourcer lageret og samler alt under ét tag for at effektivisere den udgående logistik fra produktionen..

Globus Wine er en stor spiller på vinmarkedet i Danmark. Virksomheden importerer vin fra hele verden, tapper den dels på flasker og i BIB (bag in box), som er den mest bæredygtige salgsenhed, og efterfølgende distribueres produkterne til kunder i hele Europa.

I 2019 opførte Globus Wine nyt hovedsæde i Køge på 11.000 m2. For at optimere logistikken udvider virksomheden nu med et 6.300 m2 stort lager, som skal rumme omkring 20.000 paller færdigproduceret vin svarende til 14 millioner liter vin.

Lageret består af råvarelagerområder, et nyt smalgangslager med færdigvarer og et forsendelsesområde med gennemløbsreoler. Produktionen har derudover et kanban-lager med de hyppigst anvendte råvarer. LOGIA skal styre alle lagerområder samt logistikken til og fra produktionen, herunder pluk af råvarer til produktionslinjerne, genopfyld af produktionens kanban-lager og flowet af de færdigproducerede varer fra produktionen.

Der produceres både til ordrer og til lager. Lager- og produktionslogistikken er fuldt integreret og optimeret i forhold de udgående kundeordrer. Det betyder, at færdigproducerede varer til kundeordrer kan guides direkte fra produktionen til gennemløbsreolerne i forsendelsen, hvor de fordeles og oprankes ordrevis. Varer, der produceres til lager, guides til færdigvarelageret, hvor lagerlægningen i smalgangslageret foretages af semiautomatiske smalgangstrucks styret af LOGIA. Samlet set opnås en effektiv udgående logistik fra produktionen med et minimum af interne flyt og operationer. 

LOGIA-løsningen implementeres med fuld integration til Globus Wines ERP-system (Visma) og med interfaces til etiketterings-system og smalgangstrucks.

Læs mere her.

Mere fra...

01.02.2024Roima Intelligence

Sponseret

Ny LOGIA-funktionalitet styrker varemodtagelsen

18.12.2023Roima Intelligence

Sponseret

Sports Group Denmark stiller skarpt på effektiviteten med LOGIA

11.12.2023Roima Intelligence

Sponseret

Besko opnår 78% øget effektivitet med lagerautomater og WMS

04.12.2023Roima Intelligence

Sponseret

European House of Beds har fokus på logistikoptimering

29.11.2023Roima Intelligence

Sponseret

Lagerstyringen flasker sig for Supervin

05.10.2023Roima Intelligence

Sponseret

Ny MasterClass: How to Reduce Inventory & Working Capital