Grøn bølge hos XL-BYG Jens Schultz A/S

Flere og flere N.C. Nielsen-kunder går med på den grønne bølge og vælger energirigtige, effektive, miljøvenlige og langtidsholdbare løsninger til intern transport. Det er også tilfældet hos XL-BYG Jens Schulz A/S i Svendborg, der har fået leveret fire eldrevne Linde E35 gaffeltruck, der indgår i en større truckflåde i det fynske byggecenter.

Allerede kl. 04.00 om morgenen er flåden af eldrevne Linde E35 gaffeltruck i gang med at læsse lastbiler i Svendborg. De skal helst være ude af porten kl. 06.00, så byggepladser på både Fyn og Sjælland har materialerne klar til dagens arbejde..

XL-BYG Jens Schulz A/S er Sydfyns største byggecenter med 118 medarbejdere, fire afdelinger og hovedsæde i Svendborg. Her findes administrationslokaler, otte store haller med over 40.000 varenumre og kæmpemæssige kørearealer, hvor syv egne lastbiler og en stadig strøm af håndværkerbiler skal forsynes med byggematerialer hver eneste dag.

Automatisk genereret beskrivelseLogistikken på den travle trælast fordrer en større truckflåde, der kan hjælpe til med at plukke, pakke, af- og pålæsse de mange køretøjer. Truckflåden består af 23 forskellige truck og palleløftere, der på skift betjenes af 20 faste truckførere og desuden egne lastbilchauffører. Det giver et stort kørselsbehov på de indre linjer og derfor arbejdes der på at optimere kørslen på forskellig vis.

Truckansvarlig Henning Maibom fra XL-BYG Jens Schulz A/S i Svendborg glæder sig over de nye eldrevne Linde E35 gaffeltruck, der passer perfekt ind i byggecentrets miljøvenlige profil og dagligt bidrager til en grønnere intern transport..

– Vi har besluttet os for, at der ikke længere skal køre håndværkerbiler ind i hallerne. Samtidig er vi begyndt at skifte vores gas- og dieseldrevne truck ud med mere miljøvenlige Linde el-truck. De er støjsvage, nemme at komme ind- og ud af og har god kabineplads. Det tæller alt sammen i en travl hverdag, hvor truckførerne skal have de bedste betingelser for at udføre deres arbejde, fortæller truckansvarlig Henning Maibom fra XL-BYG Jens Schulz A/S.

Den grønne omstilling til eldrevne Linde-truck begyndte i 2016, hvor XL-BYG Jens Schulz A/S fik stillet en Linde E35 gaffeltruck til rådighed i en testperiode. De kendte N.C. Nielsen i forvejen, da de havde og fortsat har en række Linde-modeller og en eldrevet Combilift sideloader. Valget var derfor ikke svært og siden har XL-BYG Jens Schulz A/S købt Linde el-truck og Linde-stablere.

Skiftet fra diesel- og gastruck til eldrevne Linde gaffeltruck er et led i en række miljøtiltag, der gradvist bliver indført i alle byggecentrets afdelinger. Genanvendelse af plastemballage, miljøvenlig opbevaring af byggematerialer, LED-belysning i haller og på udendørs kørearealer og Linde el-truck med nul emission er nogle af grundelementerne i den fremadrettede strategi.

– Vi er ved at ændre kulturen i huset, så vi kan stå som gode eksempler på øget miljøbevidsthed internt og eksternt. Vi vil naturligvis gerne have tilfredse medarbejdere, og derfor tænker vi meget på arbejdsmiljøet. Blandt andre tiltag er vi derfor i gang med en udskiftningsplan, så vi løbende går fra diesel- og gastruck til el-truck. Vi kører udelukkende med el-truck i hallerne og mindsker dermed sundhedsrisikoen, udtaler adm. direktør Thomas Skovlund Madsen fra XL-BYG Jens Schulz A/S.

Vil du vide mere?
Kontakt salgsdirektør Allan Christensen fra N.C. Nielsen på +45 99 83 83 83
eller mail ac@nc-nielsen.dk om yderligere informationer til indholdet af denne pressemeddelelse.

Mere fra...

28.11.2023N.C. Nielsen A/S

Sponseret

ACO FUNKI: Linde har ændret hele logistikken

05.11.2023N.C. Nielsen A/S

Sponseret

En investering i sikkerhed er en investering i dine medarbejdere

31.10.2023N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde tager fra hos Randers Tegl

24.08.2023N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Flere maskiner til Gothenburg RoRo Terminal

14.08.2023N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Fremtidens truckteknologi med Linde og N.C. Nielsen

21.06.2023N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Bring får fem nye maskiner på Oslo Havn