Hurtigt voksende Rusta ekspanderer med Swisslog

Den hurtigt voksende detailkæde Rusta har besluttet at ekspandere sit centrallager i Norrköping i samarbejde med Swisslog. Ekspansionen betyder, at det eksisterende lager på 120.000 kvm vil blive udvidet med yderligere 8.000 kvm lagerplads.

11.03.2019

Sponseret

Swisslog

- I flere år har vi haft en plan for, hvordan vi kan imødekomme vores fortsatte vækst med øget lagerkapacitet. Med nuværende udbygning kan vi klare at håndtere den fortsatte vækst i yderligere nogle år. Vi analyserer nu, hvordan vi kan imødekomme behovet for fremtidig lagerkapacitet derefter, siger Magnus Hallin, logistikchef hos Rusta.

Den besluttede udbygning sker tidligere end oprindeligt planlagt, og består blandt andet af 8 højlagerkraner på det automatiserede pallelager, samt yderligere lagerområder for stabling af fritstående gods. Rusta har i flere år haft en stærk vækst, mens detailhandlen generelt oplever stagnation. På nuværende tidspunkt har Rusta 91 varehuse i Sverige, 28 i Norge og 2 i Tyskland, og sidste år blev den finske detailkæde Hong Kong købt med 24 varehuse. I 2019 har kæden til hensigt at åbne yderligere 12 varehuse. I princippet skal alle varer til alle markeder håndteres på centrallageret i Norrköping inden for en overskuelig fremtid.

- Siden 2014, da vi byggede den første fase af centrallageret, har vi haft et meget godt samarbejde med Swisslog og virksomhedens kompetente projektledelse. Vi kender hinanden godt, og har siden starten haft et meget godt og tillidsfuldt partnerskab, siger Magnus Hallin.

Swisslog er totalintegrator af det nye automatiserede anlæg. I leveringen indgår 57.000 pallepladser, som betjenes af 8 Vectura højlagerkraner og tilhørende ProMove banesystemer. Derudover er en opgradering af softwaren SynQ og en forlængelse og udvidelse af service- og supportaftaler inkluderet. Som følge heraf kommer anlægget efter udvidelsen til at bestå af godt 120.000 pallepladser, 17 Vectura højlagerkraner, og et udbygget banesystem - både ved godshåndtering og losning - hvilket giver Rusta bedre evne til at håndtere større strømme med god redundans.

Byggestart er planlagt til efteråret 2019, og den udbyggede del af anlægget forventes at blive taget i brug i foråret 2020.

Om Swisslog Logistics Automation
Vi skaber fremtiden inden for intralogistik med robotter, og data-drevne og fleksible automatiserede løsninger, der giver vores kunder exceptionel værdi. Swisslog hjælper fremsynede virksomheder med at optimere lager- og distributionscentre med fremtidens automatiserede løsninger og software. Vores integrerede tilbud omfatter rådgivning, systemdesign og implementering samt livslang service til kunder i mere end 50 lande.

Swisslog er en del af KUKA-koncernen, en førende global leverandør af intelligente automatiseringsløsninger med over 14.000 ansatte over hele verden.

Kontaktoplysninger
Swisslog AB
Evalena Fasth
Marketing Executive
Mobil: +46 70 320 57 11
E-mail: evalena.fasth@swisslog.com
www.swisslog.com

Mere fra...

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

19.03.2024Swisslog

Sponseret

Swisslog styrker sin tilstedeværelse i Danmark og ansætter Thorben Larsen som ny salgsansvarlig

11.03.2024Swisslog

Sponseret

Swisslog fremhever «den menneskelige siden av automatisering» under LogiMAT 2024

05.03.2024Swisslog

Sponseret

Consider an automated fulfillment solution for customers in stores and shopping cente

07.12.2023Swisslog

Sponseret

Varner’s new AutoStore soon to be fully operational – will be one of the fastest in the world

01.05.2023Swisslog

Sponseret

Swisslog rebranding reflects a new era of digital logistics