Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet
På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.
Foto: DTU
Deltag i tre dages spændende kursus, hvor du får en hurtigt og bekvem introduktion til jernbaneteknologi og driftsstyring. Midt i kurset tager vi til Berlin, hvor vi besøger Tekniske Universitet Berlins signal- og driftsstyring laboratorium. Her findes en stor modeljernbane, som styres af flere typer originale og ægte signalanlæg. Der kræves ikke nogen tidligere uddannelse eller forudsætninger i jernbaner.
Hvorfor kan alle toge ikke ankomme kl. 8:00? Hvorfor er det så svært at få togene igennem København H.? Hvordan vil en ny togstandsning påvirke køreplanen og banens kapacitet? Hvordan skal man styre mix mellem passager- og godstogtrafik?
Formålet er, at du opnår en grundlæggende viden om planlægning, opbygning og drift af jernbaner, så du bliver i stand til at forstå og samarbejde med dine kolleger i banebranchen. På kurset lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset præsenterer elementære formler og værktøjer til styring og kvalitetssikring af togtrafik. Studerende vil få adgang til en professionel simuleringssoftware og deltage i øvelser om trafikplanlægning.
Kurset er relevant for alle, der lever op til adgangskravene med interesse i drift og analyse inden for jernbaneområdet, især dem, som har ikke en uddannelse i jernbanetransport i forvejen.
Kursusholdet mødes fysisk med tavleundervisning og korte øvelser. Én undervisningsdag i Berlin foregår på engelsk. Studerende kan anmode om at skrive deres eksamensprojekt på engelsk. Kurset er tilvalgsmodul på uddannelsen Teknologisk Diplomuddannelse i Operations og Supply Chain Management, hvis du vil læse videre.
Se mere om diplomkurset her.
Tjek også, om du kan søge finansiering her.