Kvalificer medarbejderne og beskyt virksomhederne: Mobil Device Management til logistikindustrien

Da BYOD trenden og en voksende afhængighed af mobile enheder på arbejdspladser fortsætter med at vokse, er virksomheder i færd med at sikre større sikkerhed og kontrol på området. Det haster specielt på områderne for logistik og lager, hvor mobile enheder medbringer fordele for hurtigt voksende og geografisk spredte forretninger.

Ifølge en Forrester rapport fra 2012 viser det sig, at 90 procent af virksomheder officielt vil benytte sig af BYOD (bring your own device) i 2014. Det vil have indflydelse på driften inden for logistik, hvor organisationer bruger et mix af enheder i arbejdsprocesserne fra mobile scannere til forecasting apps til smartphones. Ingen logistikorganisation har råd til at undlade indførelse af mobile enheder med mindre, de vil se konkurrenterne trække fra i konkurrencen om markedsandele.

Få kontrol over det urolige mobilområde

Mobile Device Management (MDM) er en måde at håndtere en bred række af virksomhedsspørgsmål og BYOD-enheder på en måde, der beskytter virksomhedens sikkerhed, medarbejdernes privatliv og tilbyder omkostningsbesparelser til virksomhederne som helhed. Programmet kan inkludere luftbåret distribution af data, applikationer, sikkerhedsegenskaber og konfigurerer rammerne såvel som indsamling og analyse af enhedernes brugerdata for at fremme forretningsmål.

For BYOD og virksomhedsrelaterede apparater kan et robust MDM program reducere forretningsrisici, alt imens man sørger for bedre mobil support for de ansatte. Endnu mere attraktivt er det at hjælpe organisationen til at spare penge. I 2012 afslørede en Zenprise undersøgelse, at 23 procent af respondenterne vurderede, at for hver dollar, de havde investeret, fik de 1,67 dollar tilbage.*

Helhedsorienteret sikkerhed er nødvendig

Lennart Bergström, Servicemanager, Consafe Logistics, udtaler, at mange organisationer stadig laver den fejl kun at fokusere på brugen af softwaren i enhederne uden at forholde sig til enhederne i sig selv. Den begrænsede tilgang til sikkerhed overlader for meget til tilfældighederne, eftersom tiltag begrænset til software ikke i alle tilfælde kan sikre virksomhedens data.

"Effektiv systemsikkerhed skal tænke i integritet i både hardware og software", siger han. Et eksempel på hardware sikkerhed er HUK (Hardware Unique Key), der er brændt ind i alle mobile enheder og TEE (Trusted Execution Environment), som Bergström symbolsk beskriver som en hvælving på en bred, der er indbygget i applikationens processor på den mobile enhed, hvor private nøgler kan opbevares sikkert hele tiden.

Software baseret sikkerhedsforanstaltninger inkluderer pin-and-password beskyttelse, krypterede data opbevaret på den mobile enhed, netværks-sikkerhedsforanstaltninger såsom kryptering og scrambling og speciel beskyttelse for enheder, der bruger delt netværk såsom tilgængelig WIFI. De fleste virksomheder vil også have muligheden for per distance at tømme en mistet, stjålet eller forlist enhed.

Kvalificering af mobile brugere

En rapport fra 2012 udgivet af Lockheed Martin Cyber Security Alliance fastslog, at 69 procent af regeringens IT-beslutningstagere oplever, at MDM strengt taget er et spørgsmål om sikkerhedsledelse.**

Den primære værdi af mobil integration er ikke desto mindre, at det gør medarbejderne i stand til at løse deres opgaver mere effektivt – en væsentlig forretningsfordel. Faktisk rapporterer mange virksomheder, at det at stille mobile enheder til rådighed for medarbejderne, er med til at tiltrække og fastholde talenter og samtidig levere en bedre service til kunderne.***

For at motivere og kvalificere mobile brugere i organisationen, så vær sikker på, at systemet kan håndtere alle medarbejdernes vigtigste operationer. "Vores løsning supporterer mange platforme, fordi det er kravet fra det mobile miljø i dag", siger Bergström. "Consafe Mobility MobiControl device management solution understøtter iPhone, iPad, iPod Touch, Google Android og Windows Mobile enheder via en konsol".

Løsningen skal også supportere online installering af software og dataopdateringer samt opgraderinger via ethvert netværk inklusiv WiFi, cellular og cradled. Levering af de nødvendige forbedringer direkte til brugerne, hvor end de befinder sig, vil ikke kun forbedre sikkerheden, men også skabe en mere strømlinet og brugervenlig oplevelse.

Da nedbrudstid er uproduktiv tid for medarbejderne, så er det at kunne skifte løsningsmodeller i forbindelse med serviceopgaver meget vigtigt i forhold til at kontrollere omkostningsniveauet. Virksomheder skal se efter en løsning, der med det samme lader supportmedarbejdere adressere potentielle serviceopgaver eller sikkerhedsbrud via varsler fra enten enhed eller server.

Garanter fuld gennemsigtighed

Overvågning, gennemsigtighed og adgang til vigtige data vedrørende brugeradfærd og enheds performance kan levere betydelig værdi til en organisation såvel som at gøre arbejdsprocesserne tids- og pengebesparende. F.eks. tilbyder MobilControl en konsol, hvor alle daglig mobile funktioner kan blive administreret inklusive avancerede sikkerhedsegenskaber for nærgående kontrol og overvågning af brugen af mobile enheder og dataadgang.

Systemet kan også anspore servicemedarbejderne til at trække software- og hardwareaktiver til sig til enhver tid. Men som Bergström understreger: "Med potentielle hundredevis eller tusindevis enheder i brug er det essentielt at være i stand til at gruppere tilgangene ud fra specielle parametre". Det er evnen til at udpege enheder brugt af en specifik afdeling eller forretningsområde eller på bestemte geografiske lokationer.

Og ikke mindst skal målesystemet kunne understøtte indsamling af forretningsanalyser inklusive data om forbrugeradfærd, omkostninger, sikkerhedsemner m.v.

Hvordan vil du behandle mobiliteten?

Har du behov for rådgivning angående MDM planer eller implementeringen? Consafe Managed Services team har specialiseret ekspertise inden for alle aspekter af den mobile verden inklusive hardware, software og service.

Mere fra...

05.02.2024Consafe Logistics

Sponseret

2024 trend report

21.11.2022Consafe Logistics

Sponseret

The importance of flexible warehouse automation.

04.04.2022Consafe Logistics

Sponseret

AUTOMATED WAREHOUSE SYSTEMS – THE CASE FOR FLEXIBILITY

03.02.2022Consafe Logistics

Sponseret

4 warehouse management challenges and how to solve them

18.01.2022Consafe Logistics

Sponseret

What is warehousing?

04.01.2022Consafe Logistics

Sponseret

The future of a digital warehouse is driven by data