Lagerstyring er et konkurrenceparameter

I disse år flyttes en stor del af detailhandelens omsætning fra fysiske forretninger til webshops. Det har skabt et nyt konkurrenceparameter: avanceret og effektiv lagerstyring.

”Vi har gjort det til et speciale, at rådgive om alle aspekter af lagerstyringen lige fra varemodtagelse, opfyldning og ordrehåndtering, til pluk og forsendelse, og sørge for at det spiller sammen med kundens ERP system,” fortæller Asger Sandberg Petersen..

Internettet har sat dagsordenen
Produkterne, priserne, transportørerne og tilgængeligheden er ofte svære at ændre på når det gælder e-handelen, derfor er hurtig levering og effektiv ordrebehandling blevet et vigtig konkurrenceparameter, som kan sikres ved effektive, onlinebaserede lagerstyringssystemer.

En af de virksomheder som har specialiseret sig inden for udviklingen og rådgivning af både hardware og softwareløsninger til lagerstyring er Apport Systems i Hornslet. Her ser salgsdirektør Asger Sandberg Petersen et enormt potentiale for virksomheder i at omstille sig til den nye verden. ”Virksomhedsledere har altid betragtet lagerstyring som et nødvendigt og kedeligt onde,” fortæller Asger Sandberg Petersen, ”men online er det næsten umuligt at rette op på en dårlig oplevelse og genskabe tilliden, hvis en kunde for eksempel får sin vare alt for sent. Derfor har effektiv lagerstyring fået en enorm betydning. For det er fra lageret at produkterne distribueres til kunden. Ikke butikken.”

Hvor er de lavt hængende frugter?
”Vi har gjort det til et speciale, at rådgive om alle aspekter af lagerstyringen lige fra varemodtagelse, opfyldning og ordrehåndtering, til pluk og forsendelse, og sørge for at det spiller sammen med kundens ERP system,” fortæller Asger Sandberg Petersen. ”Det er i det effektive lagestyringssystem at de hurtigste gevinster kan hentes.”

Analyse, procesplan og ikke mindst fastpris er alfa og omega, når et lageroptimeringssystem skal implementeres. ”Vores eget Warehouse Management System (WMS) lægger op til en så effektiv arbejdsgang som mulig,” fortæller Asger Sandberg Petersen. Han understreger at hvis E-handel skal være rentabel er investeringer i nye systemer uomgængelige, men de tjenes hurtigt ind igen.

Hvad skal man ellers tænke på?
En ny vinkel på WMS er integrationen mellem lagerstyringssystemet og transportørernes systemer. EDI Soft i Århus er en af de udviklere, der er nået længst på det område. ”Ofte samarbejder en virksomhed med flere transportører ad gangen, og vores platform CONSIGNOR sørger så automatisk for at de rigtige labels bliver printet når forsendelsen er gjort klar på lageret,” fortæller salgsdirektør Casper Damgaard. ”CONSIGNOR bygges sammen med WMS og sørger for, at alle relevante oplysninger til transportørerne overføres korrekt.”

Lagerets indretning er ligeledes et vigtigt element når det skal tilpasses e-handelens nye vilkår. I Allerød har Langebæk Logistik for eksempel opnået forbavsende resultater gennem nogle ganske enkle metoder. ”En af vores kunder havde et lager med 50 ansatte, hvor vi med nogle beskedne investeringer i reolsystemer og WMS øgede effektiviteten med 100 procent med 25 procent færre medarbejdere, næsten uden brug af dyr automatiseringsteknologi,” fortæller adm. direktør Peter Gyldendal. ”Det væsentligste er at have et præcist billede af kundens forretning, og så indrette lageret og arbejdsgangen derefter.”

Mere fra...

02.04.2024Apport Systems A/S

Sponseret

PWT opnår bemærkelsesværdig lageroptimering med Apport WMS

18.03.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Episode 2 Fremtiden for lagerstyring: AI og automatisering

19.02.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Episode 1 Fremtiden for lagerstyring: AI og automatisering

31.01.2024Apport Systems A/S

Sponseret

P/H Poul Hansen får Apport Systems Enterprise lagerstyring.

30.01.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Matas' vej til effektiv lagerstyring

19.12.2023Apport Systems A/S

Sponseret

Verdensmarked spilleren FlowCon International får Apport WMS.