Linerless Labelprint - Den miljøvenlige labelløsning

Etikettering af forsendelser og produkter har gennem årtier været gennemført med labels med bagpapir (liner). Det typisk gullige bagpapir, den printede label sidder på, er som bekendt affald, når labelen er taget af og sat på produktet eller emballagen. Linerless-teknologien fjerner denne affaldsproblematik. Som sidegevinst kan produktiviteten tilmed forbedres.

Foto: Norris Print-Tech

Det siliconebelagte bagpapir på traditionelle fragt- og boxlabels ender normalt altid som almindeligt brændbart affald, bl.a. fordi bagpapiret med sin coatning er svært at genanvende.

Denne miljøbelastning kan fjernes ved at printe på linerless labels. Produktionen af bagpapir og den efterfølgende affaldshåndtering kan således nedbringes til gavn for miljøet.

Linerless labels ligger direkte lag-på-lag i rullen uden liner imellem label-lagene. Klæber-kontakten til næste label i rullen håndteres ved at give labelen en klæber-afvisende coatning, så de enkelte labels inde i printeren slipper rullen uden problemer. Linerless overfladecoatningen har den konsekvens, at der kun kan printes thermodirekt (print uden farvebånd). Det er til gengæld også den printteknologi, der stort set altid anvendes i dag til fragtlabels og mange boxlabels. Vores linerless labelmateriale er FSC-certificeret og verificeret som en CO2 neutral løsning.

En linerless løsning giver også driftsmæssige fordele ud over den miljømæssige fordel fra det reducerede spild. Printeren kan rumme flere labels i "tanken", da bagpapiret ikke fylder sin andel af rullekapaciteten. Det betyder længere tid mellem driftsstoppene, hvor operatøren skal montere en ny labelrulle.

En anden driftsmæssig fordel er at linerless-printeren for brugeren fungerer på samme måde som en printer med dispenserfunktion. Efter hvert print klipper printeren labelen over, og labelen ligger klar til at brugeren direkte kan tage den og sætte på emnet. Brugeren har således ikke længere begge hænder optaget med at skille den traditionelle label fra sit bagpapir inden montering.

Og modsat dispenserløsninger med traditionelle labels skal der ikke opstilles spande, kasser o. lign. foran eller under printeren for at opsamle bagpapirsaffald.

Linerless-løsningen har også den fordel at hver enkelt label kan have varierende længde. Nogle transportører bruger en 150 mm lang label, andre bruger en 192 mm lang label og enkelte bruger endnu længere labels. Her er labelrullen er den samme.

En linerless-løsning kræver en særlig Linerless printer som f.eks. Zebra ZD621D Linerless. Denne printer er udstyret med en linerless-cutter og et "underbid" som den printede og opskårne label ligger og hviler på, indtil brugeren tager labelen. Desuden har linerless-printeren en særlig linerless fremtræksvalse, der er konstrueret til at klare den direkte kontakt med klæberen.

Læs mere om Zebra ZD621D serien her.

Foto: Norris Print-Tech

Mere fra...

03.05.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

Linerless Labelprint - Den miljøvenlige labelløsning

26.04.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

Zebra MC9400 & MC9450 håndterminaler

19.04.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

Honeywell EDA10A entry-level industritablet

07.03.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

Etikettering på hætteglas, Eppendorf-rør og cryorør med CAB AXON

04.03.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

cab Hermes Q, industriel standardenhed til Print & Apply

01.03.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

Barsk Windows industritablet - Getac F110 Gen 6