Megagroup fordobler produktiviteten med et unikt zoneplukkesystem

Megagroup Trade bygger et nyt europæisk distributionscenter på 11.000 m² i Veghel. Den tekniske engrosvirksomhed, der handler med dele til rørsystemer får nu et innovativt, halv-automatisk ordreplukkesystem fra Consafe Logistics, MAAS Internal LogistiX og Kardex Remstar. Systemet består af roll over racks, pick-to-light og platformlifte, der alle er styret af et WMS system. MegaGroup trade forventer, at systemet vil fordoble produktiviteten.

Megagroup Trade bygger et nyt europæisk distributionscenter for at være i stand til at servicere kunderne med større pålidelighed og i et højere tempo. "Vi vælger at investere under disse økonomiske udfordrende tider. Hver dag kæmper vores kunder for deres forretning, og vi vil gerne hjælpe dem ved at forbedre vores service", forklarer Anton van Daalwijk, CEO, MegaGroup Trade.

Det nye 11.000 m² distributionscenter vil erstatte de syv eksisterende lagre i Holland, Belgien, Tyskland, Frankrig og England. Ved at centralisere lageret vil MegaGroup Trade være i stand til at tilbyde sine kunder et bredere produktsortiment og bedre service. "Grundige undersøgelser viste, at vores forretning var centreret tæt på Veghel. Da vores hovedkvarter ligger i Veghel, så var det oplagt at lægge det nye distributionscenter der også", siger Kurt van Osta, Supply Chain Manager, MegaGroup Trade.

1000 ordre linier i timen

Nøglen til det nye distributionscenter er et halvautomatisk plukkesystem, der kan behandle 1000 ordrelinier i timen med stor præcision. De første fire zoner består af otte platformlifte; de sidste fire består af roll over racks med pick-to-light. Van Osta forventer, at det papirløse system vil befordre, at operationerne vil være mere præcise end i de nuværende lagre. "Jeg forventer, at dette system mindst vil fordoble produktiviteten", erklærer Van Osta.

Designet er resultatet af et tæt samarbejde mellem tre parter: Consafe Logistics, MAAS Internal LogistiX og Kardex Remstar. Systemet er udviklet på baggrund af en stor mængde data og blandt andet en workshop med medarbejdere fra Mega Group Trade. Van Osta er meget tilfreds med samarbejdet mellem de tre virksomheder og med Consafe Logistics som hovedleverandør. "Alle tre parter tænker i praktiske løsninger, de arbejder i øjenhøjde med os og kommer hurtigt med løsninger til alle udfordringer. Jeg er sikker på, at projektet bliver en succes," siger Supply Chain Manageren, MegaGroup Trade, der fungerer som koordinator for den nye bygning.

Dynamisk parti plukning

Enhver ordre begynder med at plukke den rigtige shippingboks, der er udspecificeret af Astro WMS fra Consafe Logistics, som præcist kan meddele, hvilken boksstørrelse, der vil være mest hensigtsmæssig. Shippingboksen placeres på en bakke og sendes til den zone, der indeholder de bestilte varer fra MAAS Material Flow Control systemet (MAAS MFC). Når alle zoner er passeret, er shippingboksene gjort klar til forsendelse på et af de to pakkeborde, forseglet og ført direkte mod forsendelsesområdet via en sorteringsmaskine med seks udgange fra MAAS Internal Logistix.

Ordreplukke-konceptet i de fire zoner med de otte platformlifte fra Kardex Remstar er unik i Holland. For at optimere brugen af disse platformlifte, er der etableret otte stationer per zone til bakker med shippingbokse. Det er en innovativ kombination af dynamisk plukning af partier og pick-to-light, der sikrer, at produktiviteten på ordreplukningen er to gange så høj som konventionelle løsninger til plukning af partier til lignende lagersystemer. For at sætte ekstra skub er platformliften udstyret med en lift, der kan betjene to platforme på en gang. En laserstråle er integreret i hver Kardex lokation og informerer om, at det er den rigtige boks med de ønskede varer.

Kontrol- og procesledelse

MAAS Internal LogistiX leverer samlebånd, ruller og hylder, pick-to-light system så vel som ansvaret for kontrollen af disse komponenter med bistand fra MAAS MFC. Platformliftene leveres af Kardex Remstar, som også foreslog det innovative ordreplukkekoncept for denne del af lageret. Consafe Logistics leverer lagerstyringssystemet, der skal kontrollere hele processen, og bidrager med ekspertise til projektet samt står ligeledes for ledelse af projektet.

Platformliftene forventes at kunne håndtere mellem 16.000 og 18.000 varer, mens rullehylderne leverer 696 plukke lokationer. De er påtænkt i brug med "fast runners", som repræsenterer 40 procent af ordrelinierne. Ved siden af det halvautomatiske plukkesystem vil der være et trucklager med plads til 18.000 paller. Udenfor vil der tilmed være et areal på 3.300 m² med hylder.

Dedikeret WMS

Til at klare hele ordreplukkeprocessen kommunikerer Astro WMS direkte med software fra Kardex og med MAAS MFC, systemet til at kontrollere conveyors og the pick-to-light systemet. Tilmed er Astro WMS koblet sammen med Transsmart, et system som vælger den mest hensigtsmæssige vogn for hver forsendelse samt registrerer og påtrykker den korrekte shipping label. "For nylig implementerede vi en nyt ERP-system, men WMS-modulet i ERP-systemet var ikke tilpasset til at skulle arbejde med dette niveau af automatisation på lagergulvet. Vi var derfor på udkig efter et epokegørende WMS system og endte vores søgning med at vælge Consafe Logistics so leverandør", siger Van Osta.

Det nye distributionscenter står færdig i oktober 2013, og MegaGroup Trade forventer at tage det i brug en måned senere. "P.t behandler vi ca. 6.000 ordrelinier per dag i vores syv lagre. Men eftersom vi planlægger at åbne en webshop, forventer vi, at ordrebehandlingen ændrer sig til at betjene vore kunder hyppigere. Ved at arbejde fra to platforme går vi efter at øge antallet af behandlede ordrelinier til16.000 per dag", siger Van Osta.

Mere fra...

05.02.2024Consafe Logistics

Sponseret

2024 trend report

21.11.2022Consafe Logistics

Sponseret

The importance of flexible warehouse automation.

04.04.2022Consafe Logistics

Sponseret

AUTOMATED WAREHOUSE SYSTEMS – THE CASE FOR FLEXIBILITY

03.02.2022Consafe Logistics

Sponseret

4 warehouse management challenges and how to solve them

18.01.2022Consafe Logistics

Sponseret

What is warehousing?

04.01.2022Consafe Logistics

Sponseret

The future of a digital warehouse is driven by data