Nomeco digitaliserer sine leverancer i kølekæden og track-and-trace med ZetesChronos

Lægemiddelgrossisten Nomeco A/S har investeret i en ny digital løsning med fuld track & trace-mulighed for at forbedre sin distribution af lægemidler i hele Danmark.

17.04.2023

Sponseret

Zetes

Lægemiddelgrossisten Nomeco A/S har investeret i en ny digital løsning med fuld track & trace-mulighed for at forbedre sin distribution af lægemidler i hele Danmark. Ved at digitalisere leveringsprocesserne med ZetesChronos elektroniske POD-løsning (Proof of Delivery) kan grossisten spore alle sine processer og samtidig sikre en ubrudt kølekæde for at beskytte sine følsomme lægemidler.

Digital sporing af alle leverancer

Nomeco leverer lægemidler til apoteker i hele Danmark. Fra deres tre distributionscentre udfører de en stor mængde leverancer om dagen med en flåde på 45 køretøjer. Hidtil har hele deres leveringsproces været styret med et ældre system, hvilket begrænser funktionaliteten og begrænser leveringsydelsen.

Med det nye ePOD- og track & trace-system vil Nomeco kunne kontrollere og forbedre hele processen fra første til sidste kilometer, lige fra lastning af varevognen, optimering undervejs til den endelige levering og den tilhørende ledelsesmæssig synlighed. ZetesChronos sikrer oplysninger i realtid om varebevægelser og fragtchauffører, der er involveret i leveringen, og garanterer dermed sporbarhed i hele processen. Chaufførerne kan indsamle elektroniske signaturer og tage fotografisk bevis for leveringerne og kommunikere direkte med alle interessenter for at opnå fuld gennemsigtighed i forsyningskæden og forbedrede serviceniveauer. I back-office, der er udstyret med realtidsopdateringer om leverancer, kan disponenterne fuldt ud overvåge ordrestatus og træffe den rette beslutning i tilfælde af forespørgsler eller uoverensstemmelser.

"ZetesChronos gør det muligt for os at spore alle vores leverancer, samtidig med at vi sikrer en bedre interaktionsproces mellem leveringspersonale, flåde og kunden. Dette er ikke kun med til at give vores kunder en bedre leveringsoplevelse, men giver også vores organisation mulighed for at vokse og følge med udviklingen." Per Hansen, logistikdirektør, Nomeco.

Støtte til temperaturstyret distribution

ZetesChronos gør det også muligt at overvåge tilstanden og automatisk advare chaufførerne om den korrekte temperatur, som hver enkelt pakke skal transporteres ved. Systemet indsamler alle data og udsender advarsler, når den kritiske temperatur er ved at blive overskredet - under hele leveringen. Dette gør det muligt at foretage målinger på alle tidspunkter, hvilket forhindrer kvalitetstab og spild og sikrer, at Nomeco har en ubrudt kølekæde.

Bæredygtig logistik

For at opnå bæredygtig logistik er det afgørende at reducere antallet af leverancer og dermed optimere leveringsomkostningerne, samtidig med at der tages hensyn til miljøpåvirkningen.

Den næste generation af systemet fra ZetesChronos indeholder en række funktioner, såsom dynamisk styring af uplanlagte afhentninger og leverancer og kan også inddrage reverse logistik i leveringsprocessen for at spare tid og minimere tomme kilometer og emissioner.

"Vi forventer at reducere antallet af ekstra ture til og fra apotekerne og bringe det ned til et minimum." Per Hansen, logistikdirektør, Nomeco.

Om Nomeco A/S

Nomeco har specialiseret sig i sundhedslogistik. De sikrer, at den danske befolkning altid har rettidig adgang til lægemidler. Dette mål realiseres via et værdiskabende partnerskab med apoteker og medicinalindustrien - et partnerskab baseret på sikkerhed, tillid og et højt etisk niveau.
Nomeco er en dansk virksomhed med dybe rødder i medicinalindustrien, samtidig med at den er en del af en international organisation, PHOENIX Group.

Denne artikel er del af et tema:

Tema om den kolde forsyningskæde 2023

En kold forsyningskæde håndterer produkter, hvor det er afgørende at opretholde den rette temperatur og luftfugtighed. En typisk kold forsyningskæde involverer flere trin som for eksempel produktion, indsamling, transport, opbevaring og distribution. 

Mere fra...

15.02.2024Zetes

Sponseret

Modexpress optimises order verification with ZetesMedea RFID solution

25.01.2024Zetes

Sponseret

Zetes’ Top Supply Chain Predictions for 2024

29.11.2023Zetes

Sponseret

Brown Thomas Arnotts cuts in-store costs and improves customer experience with Zetes

17.11.2023Zetes

Sponseret

Industry and traceability: Phyteurop chooses the ZetesAtlas solution to accelerate its serialisation

20.09.2023Zetes

Sponseret

Meet Zetes at HI Tech & Industry Scandinavia

Are manufacturers ready for Industry 4.0?

20.09.2023Zetes

Sponseret