Sådan bruger du personalisering til at øge salg og kundeloyalitet

Personalisering er nu blevet et forventet aspekt af enhver kunderejse.

Ifølge Accenture siger 79 % af forbrugere, at jo flere personaliseringstaktikker et brand bruger, desto mere loyale er de. Dette kunne tyde på, at det står ret klart – personalisering øger kundeloyaliteten. Men hvad gør man for at få kundernes loyalitet?

Det er vigtigt at indhente kundedata alle steder, det er muligt. Jo flere du indhenter, desto bedre kan du forstå din målgruppe og forsøge at personalisere deres rejse.

Der er mange enkle måder, du kan gøre det på:

  • Bed brugerne om at oprette en konto
  • Bed brugerne om at udfylde undersøgelser/spørgeskemaer, som kræver deres e-mail eller telefonnummer
  • Opret loyalitetsprogrammer/belønningssystemer
  • Lav konkurrencer, som din målgruppe vil deltage i
  • Brug låst indhold

Ved at indhente disse data og gemme dem på en centraliseret placering (såsom et CRM-system) kan du segmentere din målgruppe via kundepersonaer. Du kan så bruge disse personaer til at skabe dynamisk og personligt indhold, der er mere interessant for den enkelte kunde.

Lad os udforske nogle personaliseringstaktikker, du kan bruge:

Kend og brug deres navne

Når du bruger dine kunders navne i markedsføring, personaliserer du straks det følgende budskab. Det er en god metode til at skille dig ud fra dine konkurrenter og få kunden til at føle sig mere knyttet til dit brand.

Skræddersy anbefalinger af produkter/indhold

At kunne anbefale produkter til dine kunder, som du ved, at de har vist interesse for, eller som ligner andre produkter, de har købt, er en anden god måde at personalisere deres rejse på. Dette forbedrer kundeoplevelsen og øger salget.

Foreslå produkter/indhold på baggrund af kundedata

Brug kundedata på måder såsom "andre købte dette". Ved at segmentere produkter til bestemte profiler kan de fungere på samme måde som produktanbefalinger og øge salget.

Hvordan kan personalisering øge salget og loyaliteten?

Når du skaber en mere engagerende og dynamisk kundeoplevelse, opbygger du tillid. Når kunderne har tillid til dit brand og alt, der følger med det, vil de begynde at foretage køb og blive loyale kunder. Her er nogle fordele ved personalisering for B2B-handel:

Reducerer konverteringsfriktion

Jo lettere du gør det at finde dine produkter og tjenester på din hjemmeside, desto større er sandsynligheden for, at kunderne handler. Hvis du for eksempel har noget bestemt indhold, som du ved, at dine B2B-kunder er interesserede i, skal du gøre det så nemt at finde som muligt for at fange deres opmærksomhed og derved øge sandsynligheden for konvertering.

Giver større kundeloyalitet

B2B-kunder bruger typisk mere tid på at undersøge og overveje produkter, før de foretager et køb. Ved at personalisere deres rejse og forbedre kundeoplevelsen øger du tilliden og loyaliteten til dit brand.

Øger besøgstiden på hjemmesiden

Din hjemmeside er din butiksfacade, så det betyder noget, hvordan den ser ud og føles. Små detaljer som at byde tilbagevendende kunder velkommen med deres fornavn eller at huske, hvad der var i deres kurv/søgehistorik sidste gang, de var her, kan holde dem på din side i længere tid. Det kan også medføre, at de foretager et køb.

Forbedrer mail-effektiviteten

Henvend dig til din målgruppe ved brug af deres navn, og gør anbefalinger af produkter/indhold personlige for den enkelte kunde. Dette vil øge mængden af åbninger og klik, hvilket efterfølgende vil øge omsætningen.

Hvis du for eksempel ved, at de har læst en bestemt vejledning, hvorfor så ikke sende dem en anden vejledning? Jo mere personlig mailen er, desto større er sandsynligheden for, at den bliver læst, og at der klikkes på din CTA.

Øger omsætningen

Måske er det en topprioritet at øge omsætningen? Det er mere sandsynligt, at dine kunder vil downloade eller købe noget fra et brand, de føler sig mere engagerede i.

Du finder nogle gode eksempler på, hvordan producenter bruger personalisering her.

Fasthold kunderne hele livet med personalisering

Som vi har understreget i hele denne blog, jo mere du kan personalisere, desto bedre. For at få dette til at ske, er det vigtigt at have et CRM-system til at centralisere dine kundedata. Personalisering skaber engagement, som øger kundesalget og loyaliteten. Klik på knappen herunder for at få den ultimative vejledning om kundeservice.

Download vores e-bog om, hvordan du får glade kunder og øger omsætningen.

Mere fra...

23.11.2023Columbus Global

Sponseret

The food and beverage industry: Create value together going to the cloud

22.11.2023Columbus Global

Sponseret

Columbus har fundet leder af global Power Platform-satsning

21.11.2023Columbus Global

Sponseret

Stærkt Q3-regnskab, nye ambitiøse vækstmål for 2024-2026 samt nyt fokus på Life Science

20.11.2023Columbus Global

Sponseret

AI blogserie - Opnå succes med dine AI-projekter og nyd godt af fordelene

17.11.2023Columbus Global

Sponseret

Commerce Snacks fra E-handelskonferencen 2023 serveret af Columbus

09.10.2023Columbus Global

Sponseret

Workshop i datavisualisering