Skamol: Linde-logistik er ren evolution

Hos Skamol handler intern logistik om gradvise forandringer, småjusteringer og løbende opdateringer af maskinparken. Derfor har Skamol og N.C. Nielsen indledt et samarbejde, som skal sikre en udviklingsproces med fokus på de langsigtede fordele, uanset om det gælder driftsomkostninger, servicekvalitet, grøn omstilling, sikkerhed eller fremtidig teknologi.

På de tre danske fabrikker i Branden, Rødding og på Fur havde Skamol gennem årene opbygget en blandet flåde af omkring 35-40 maskiner af forskellige fabrikater, konfigurationer og drivmidler. Det kunne ikke længere betale sig at holde disse maskiner kørende. Så der var et påtrængende behov for at få ryddet op i flåden og kigget nærmere på de samlede omkostninger:

Testkørsler
Skamol gik grundigt til værks for at finde frem til en gennemarbejdet løsning. Der blev udarbejdet nøje kravsspecifikationer, udført markedsresearch og lavet et bedømmelsesskema til tre udvalgte leverandører, der hver stillede en testmaskine til rådighed i 14 dage. Med skemaet i hånden kunne maskinførerne på de tre fabrikker vurdere sammenlignelige nøglepunkter og dermed levere et solidt beslutningsgrundlag.

"Den samlede testvinder blev Linde el-truck fra N.C. Nielsen. Blandt maskinførerne var der enighed om, at Linde el-truck præsterede bedst på alle de beskrevne parametre. Vores valg bygger på en samlet indstilling fra truckførerne, et konkret pristilbud og en forventning om et proaktivt samarbejde i fremtiden", fortæller Procurement & Logistics Manager Søren Axelsen fra Skamol.

Kun én leverandør
Valget af Linde og N.C. Nielsen er tænkt som et langvarigt samarbejde, der skal forløbe mange år frem i tiden. Med N.C. Nielsen som hovedleverandør regner Skamol med at høste en række stordriftsfordele, blandt andet ved at Skamol kun skal henvende sig ét sted, faktisk kun hos én Key Account Manager hos N.C. Nielsen og desuden med en direkte kontakt til en lokal servicemontør.

-

-

Som det første trin i aftalen har N.C. Nielsen leveret syv leasede Linde el-truck, hvoraf en kører på fabrikken på Fur, tre kører på fabrikken i Branden og fire er i sving på adressen i Rødding vest for Balling, hvor Skamol både har produktion og centrallager for de øvrige fabrikker. Sammen med flere indkøbte stablere fra N.C. Nielsen er alle Linde-maskiner nu i funktion og bidrager til den interne transport hos Skamol.

"Samarbejdet lever på alle måder op til vores forventninger. Vores maskinførere er yderst tilfredse med maskinerne, der fungerer upåklageligt med fuld oppetid hver eneste dag. Vi er også glade for N.C. Nielsens lokale servicemontør, som kommer med kort varsel, hvis vi har spørgsmål til teknikken eller ønsker at justere i nogle småting. Vi glæder os til det fortsatte samarbejde med N.C. Nielsen, hvor vi ser mange perspektiver i eksempelvis flådestyring, automatisering og flere miljørigtige løsninger", fortæller Procurement & Logistics Manager Søren Axelsen fra Skamol.

Hos N.C. Nielsen ser man også frem til at fortsætte samarbejdet med Skamol, hvis danske fabrikker i øvrigt ligger i ganske kort afstand fra N.C. Nielsens hovedsæde i Balling. Tanken om et langvarigt samarbejde, der gradvist udvikler sig, flugter med N.C. Nielsens filosofi om tætte kunderelationer:

"Vi har lært Skamol rigtigt godt at kende. Vi ser vores samarbejde som en spændende udviklingsrejse, hvor vi gensidigt kan inspirere hinanden til endnu bedre løsninger. Vi er glade for, at Skamol har valgt en rød retning med fokus på Linde og ser frem til at præsentere Skamol for yderligere teknologiske tiltag, der kan forbedre deres konkurrenceevne", udtaler Head of Key Account Allan Christensen fra N.C. Nielsen.

Mere fra...

05.11.2023N.C. Nielsen A/S

Sponseret

En investering i sikkerhed er en investering i dine medarbejdere

31.10.2023N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde tager fra hos Randers Tegl

24.08.2023N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Flere maskiner til Gothenburg RoRo Terminal

14.08.2023N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Fremtidens truckteknologi med Linde og N.C. Nielsen

21.06.2023N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Bring får fem nye maskiner på Oslo Havn

15.06.2023N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde E50 med frontlifter håndterer baller i halmhuset