SpaceInvader i nordisk Top-50 som 'impact-virksomhed'

’THE ONE INITIATIVE” har udpeget 50 små og mellemstore nordiske virksomheder blandt 7.000 virksomheder, som sidder med løsninger på nogle af verdens udfordringer, og som kan hjælpe med at indfri FNs bæredygtighedsmål. En af dem er danske SpaceInvader.

Løsningen udnytter den tomme luft i lastbiler og sparer både plads, penge og CO2. På billedet ses SpaceInvaders tre grundlæggere.

’THE ONE INITIATIVE” er et dansk initiativ, som efter mere end to års analyse har udpeget 50 små og mellemstore nordiske virksomheder, som sidder med løsninger på nogle af verdens udfordringer, og som kan hjælpe med at indfri FNs bæredygtighedsmål. En af virksomhederne på top-50 listen er den danske virksomhed, SpaceInvader, som har udviklet og patenteret en løsning, som optimerer fragtkapaciteten i transport- og logistikbranchen. SpaceInvader hjælper branchen med at spare både plads, penge og CO2. 

THE ONE INITIATIVE vil hjælpe de udvalgte virksomheder til hurtigere vækst gennem øget opmærksomhed og matchmaking med investorer, forretningsudviklere og erhvervsledere. Bag initiativet står en gruppe danske iværksættere med dybt indblik i de spirende vækstmiljøer. Initiativtageren, Richard Georg Engström, fortæller i en pressemeddelelse, at han har brugt de seneste to-tre år på at afsøge og analysere virksomhederne.

”Nogle af de her virksomheder er dem, vi kommer til at høre om i fremtiden. De har nogle af løsningerne på klimaudfordringerne, miljøudfordringerne, udfordringerne med madspild og med mangel på energi eller rent vand, ligesom nogle af dem har fundet nye veje til at genanvende mere affald. De her 50 virksomheder er med til at bygge vores fremtid”, siger han.

Morgendagens bæredygtige virksomheder

Ifølge THE ONE INITIATIVE er de 50 udvalgte virksomheder måske at finde blandt morgendagens bæredygtige erhvervseventyr. Virksomhederne er vurderet ud fra både deres evne til at tjene penge og deres løsningers potentiale målt op imod FNs bæredygtighedsmål. THE ONE INITIATIVE har analyseret mere end 7.000 virksomheder og efter mere end to års analyse oprettet en database med 1.000 virksomheder, som de vil følge. Det er dog kun de 50 mest lovende danske, norske, finske og svenske virksomheder, der er inviteret til ’Nordic Impact Business Summit’ i den gamle børsbygning i København hos Dansk Erhverv.

Hos SpaceInvader er både stoltheden og begejstringen over at være i top-50 stor:

”Vi har udviklet en løsning, som udgør et kæmpe potentiale for den tunge transport, som i disse år er hårdt presset i forhold til at finde konkrete løsninger, der kan reducere CO2 aftrykket og samtidigt bringe omkostningerne ned. Derfor er vi utroligt glade for at være blandt de 50 virksomheder, som THE ONE INITIATIVE har udvalgt, og det motiverer os yderligere til at lægge os i selen for at få systemet udbredt – også internationalt,” fortæller Steen Frederiksen, CEO i SpaceInvader.

Ifølge pressemeddelelsen fra THE ONE INITIATIVE støtter Dansk Erhverv op om initiativet som samarbejdspartner: Tidligere erhvervsminister og nuværende adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen siger om initiativet:

”Danske og nordiske virksomheder er stærke i det her felt, så det er oplagt at samle de 50 mest lovende med visionære investorer og erhvervsledere. Jeg tror på, at de kan skabe store ting sammen og derfor støtter Dansk Erhverv op om det her initiativ.”

Initiativet hedder THE ONE INITIATIVE, fordi tal fra FN viser, at hvis blot omkring én procent af verdens samlede private investerede kapital placeres i de rigtige løsninger, så er det med stor sandsynlighed muligt at nå verdensmålene i 2030. Netop dét er – i en nordisk kontekst - målet med initiativet.

Pressekontakter:

Læs mere:

SpaceInvader er en dansk virksomhed fra 2015, som har udviklet et unikt, patenteret og modulært transportsystem. Pallestativet ’SpaceInvader’ kan revolutionere logistik- og transportbranchen og hjælpe branchen med at spare både plads, penge og CO2.  Alt for mange lastbiler kører rundt med tom luft og kun halvt læssede. Løsningen gør det muligt at øge fragtkapaciteten ved at dobbeltstable gods stabilt og dermed udnytte højden optimalt under transport. Systemet er designet, så det passer til en standard EUR-palle og dermed skaber værdi i hele logistikkæden. SpaceInvader reducerer både lager- og transportomkostninger og hjælper med at optimere planlægning og pakning af lastbiler og lagerrum. Det er SpaceInvaders mission at effektivisere palletransport og lagring – palle for palle, og gøre logistikbranchen mere bæredygtig til gavn for kunder, transportører, samfundet og klimaet.

14.12.2022Spaceinvader Europe A/S

Sponseret

SpaceInvader får Børsens gazelle-pris 2022

02.11.2022Spaceinvader Europe A/S

Sponseret

Klimarapport - SpaceInvader sparede sine kunder for 6.645 tons CO2 i 2021

31.08.2022Spaceinvader Europe A/S

Sponseret

Stænger versus stativer

14.07.2022Spaceinvader Europe A/S

Sponseret

SpaceInvader distributionsløsning

10.06.2022Spaceinvader Europe A/S

Sponseret

Terminaltransport kan altid optimeres med store gevinster til følge

10.06.2022Spaceinvader Europe A/S

Sponseret

SpaceInvader ansætter international profil med ’transport i blodet’ som kommerciel direktør