Sverige indfører obligatorisk elektronisk fakturering!

Er du klar til at sende elektronisk til Sveriges offentlige sektor?

Danmark indførte obligatorisk elektronisk fakturering til det offentlige tilbage i 2005, og Norge gjorde det samme i 2011. Nu indfører Sverige også elektronisk fakturering.

Dette krav betyder, at alle svenske virksomheder skal sende en *elektronisk faktura til det offentlige i Sverige baseret på det europæiske standardformat BIS 3.0.

Forsendelse af dokumenter skal desuden foregå via **PEPPOL’s infrastruktur, som også er den forsendelsesform, som Norge i dag allerede benytter. 

Dette krav omhandler ikke udenlandske virksomheder, der sender fakturaer til det offentlige i Sverige. Det er dog muligt for alle udenlandske virksomheder at sende elektroniske fakturaer via PEPPOL-infrastrukturen til det offentlige i Sverige fra den 18. april 2019.

Du kan finde mere information om dette nye krav her, og du kan downloade en PDF om elektronisk fakturering i Sverige her.

Hvordan kan TrueCommerce hjælpe?

TrueCommerce har på vegne af vores kunder de seneste syv år sendt elektroniske fakturaer til Norge via PEPPOL, og vi sender i dag mere end 200.000 fakturaer årligt via PEPPOL’s infrastruktur – og vi kan også hjælpe dig med at sende elektroniske fakturaer efter de nye svenske krav.

Følgende krav skal være opfyldt, for at du kan sende en faktura til en offentlig kunde i Sverige:

  • Fakturaen skal være formateret i overensstemmelse med BIS 3.0
  • Du skal benytte PEPPOL's infrastruktur
  • Formatet skal valideres for at sikre, at fakturaen ikke bliver afvist

TrueCommerce kan hjælpe dig med at opfylde alle ovennævnte krav. Som kunde skal du blot sende dit inhouse-format, så håndterer TrueCommerce hele opsætningen.

Kontakt os

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har nogen spørgsmål, eller hvis du ønsker at komme i gang med e-fakturaer til dine offentlige svenske kunder.

*En faktura, der er udstedt, transmitteret og modtaget i et struktureret elektronisk format, der gør det muligt at behandle det automatisk og elektronisk. En PDF-faktura skal ikke betragtes som en elektronisk faktura i denne sammenhæng.

**PEPPOL er en forkortelse for paneuropæiske offentlige indkøb på nettet. Det er et regelsæt skabt inden for EU for elektronisk handel og e-indkøb. Systemet består primært af en teknisk platform, men også af aftaler, instruktioner og specifikationer.

Mere fra...

15.05.2024TrueCommerce

Sponseret

Obligatorisk e-fakturering i Polen

14.05.2024TrueCommerce

Sponseret

Det nye e-faktureringsmandat i Tyskland

10.05.2024TrueCommerce

Sponseret

Er du klar til e-fakturering i Rumænien?

08.05.2024TrueCommerce

Sponseret

Vil du vide mere om PEPPOL?

07.05.2024TrueCommerce

Sponseret

E-fakturering i Malaysia

25.04.2024TrueCommerce

Sponseret

E-fakturering i Japan