Teknologi som redder liv

Takket være de robuste og hårdføre Panasonic TOUGHBOOK G1 tablets kan brændvæsenet i den norske by Sandefjord mere effektivt udføre deres livsvigtige arbejde. Blandt andet betyder GPS-opdaterede trafikinformationer, at andre beredskabstjenester kan forber

Det norske brandvæsen i Sandefjord har altid en Panasonic TOUGHBOOK G1 tablet med sig i brandbilen under udrykninger. Enheden, som er fastspændt til bilens instrumentbræt i en docking-station, viser både den hurtigste vej til ulykkesstedet samt eventuelle vejbomme og broer. Samtidig giver den en oversigt over hændelsen og modtager opdaterede informationer fra alarmcentralen.

Tåler varme, kulde, støv, sollys og vand
En af de største krav til brandvæsenets udstyr er, at de skal kunne bruges under alle forhold – og holde til alle udfordringer.

”Vi arbejder under krævende forhold, og derfor stiller vi høje krav til både mandskab og udstyr. Under en brandslukning kan det være, at jeg må kaste tabletten fra mig, og det kan den holde til. Ikke mindst bruger vi store mængder vand i forbindelse med brandslukning, og derfor er enheder, som ikke tåler vand, varme, kulde, stød og sollys ubrugelige for os. TOUGHBOOK G1 er et værktøj, som bidrager til, at vi kan arbejde effektivt,” siger Jan Helge Olsen, indsatsleder hos Sandefjord brand- og redningsvæsen.

Altid den hurtigste måde
Med TOUGHBOOK G1 og software fra Locus Solutions ved brandvæsenet i Sandefjord, at de altid vælger den hurtigste rute, når behovet opstår. Takket være det såkaldte POI, Point of Interest, har brandvæsenet et overblik over vejbomme og andre forhindringer som broer, og med et enkelt tryk på skærmen åbner bommen, så de ikke bremses unødvendigt og spilder afgørende minutter.

– I den seneste version har vi indtastet parametre som akselbelastning og brohøjde. Enheden viser den hurtigste vej, og den viser også tilgængelige brandhaner, hvilke brandbiler der skal bruges, og hvilke som allerede er i brug. Derudover vises plantegninger af bygninger med forskellige symboler over kritiske punkter, siger Reidar Falkensten, forretningsområdechef hos Lotus Solutions, der leverer it-løsninger til de norske beredskabstjenester.

09.03.2023Panasonic Danmark

Sponseret

Halvdelen af danske virksomheder tænker ikke over bæredygtighed når tablets går i stykker

08.03.2023Panasonic Danmark

Sponseret

Tablets på danske arbejdspladser lever kun i to-tre år: ”Det er helt forkert”

07.03.2023Panasonic Danmark

Sponseret

4K Inspirerer: Panasonic Styrker sin Position som 4K-Anfører med nye Produkter på ISE-2023

06.03.2023Panasonic Danmark

Sponseret

Panasonic Annoncerer Næste Generation af Kairos Live-Produktionsplatformen på ISE 2023

03.03.2023Panasonic Danmark

Sponseret

Panasonic Udvider Sit Sortiment Af Interaktive Touchskærme Med Eq2-pcap-serien

02.03.2023Panasonic Danmark

Sponseret

Danske virksomheder smider elektronik væk alt for tidligt