Ville du låne din bils nummerplade ud til din nabo?

Nej, vel? Og faktisk kan man på mange måder sagtens sammenligne nummerplader med stregkoder. Hvorfor og hvordan går Marie Madvig Holm, Standard Specialist og rådgiver hos GS1 Denmark, i dybden med i dette interview.

Marie Madvig Holm har altid haft en stor forkærlighed for logistik og standarder. Og med mange års logistik-erfaring fra erhvervslivet samt en datamatikeruddannelse øverst i bagagen, var vejen til Maries nuværende stilling på mange måder måske helt skæbnebestemt. For hos GS1 Denmark definerer medlemsrådgivning om standarder og stregkoder hele hendes hverdag.

Den gode hverdag

’Jeg er tit den første, som medlemmerne får kontakt til, når de skal have en stregkode til et produkt. Og følelsen af at gøre en stor forskel for et af vores medlemmer er altså svær at slå. Jeg fungerer super godt i min rådgivningsfunktion, uanset om den konkrete henvendelse handler om pallelabels, stregkoder eller noget helt tredje. Vores medlemmer må aldrig nogensinde tøve med at kontakte os af frygt for at spørge om ’det forkerte’, så vi tager med største naturlighed alle henvendelser lige seriøst, vel vidende at vores område til tider kan være ret så komplekst for selv garvede logistikere’.

Medlemsfordelene

’Stregkoden er nøglen til at sælge et produkt effektivt, og derfor skal den altid være korrekt ned i alle detaljer. Samtidig er det vigtigt, at også medlemmernes kunder i detailhandelen kan indhente alle produktoplysninger, mens forsyningskæden holdes snorlige. Jeg plejer faktisk at sige, at stregkoder er som nummerplader. Dem låner man jo heller ikke sådan lige ud til naboen problemfrit. Det samme gælder stregkoder. De tilhører ét produkt og kun det alene, og det skaber altså store udfordringer, hvis man låner sine stregkoder ud, bytter rundt eller i værste fald bare laver sine egne. Og derfor er det jo en kæmpe fordel, at man som GS1-medlem altid kan kontakte os på mail og telefon og få rådgivning til stort som småt om stregkoder.

De mange kasketter

’Jeg har rigtig mange kasketter på, sådan trives jeg bedst. En af mine kerneopgaver er blandt andet vores gratis, online pallelabel-kursus for begyndere, som kun kræver at medlemmet har adgang til computer med lyd og mikrofon eller telefon. Men jeg har også en opsøgende funktion i forhold til de medlemmer, der, som før nævnt, har knas med stregkoderne. Dem kontakter jeg i forsøget på at afhjælpe de udfordringer, som vores systemer viser os, at de har. Sidst, men ikke mindst, hjælper jeg vores medlemmer med at tjekke deres etiketter kvit og frit og på den måde sørge for, at deres stregkode er, som den skal være, så de undgår forviklinger i samarbejdet med deres kunder i handelen’. 

Hvordan laver jeg en stregkode?

’Jeg har kontakt til såvel helt nye som mangeårige medlemmer, og faktisk vil jeg sige, at hvis man kommer godt fra start, så er man godt på vej. Ofte er det sådan, at nye medlemmer jo helt naturligt har brug for mere vejledning, så dem er jeg hyppigere i kontakt med. Derfor er de to mest stillede spørgsmål helt klart: ’Hvordan laver jeg pallelabels?’ og ’Hvordan laver jeg en stregkode?’. Og fordi det netop er spørgsmål, jeg møder dagligt, kan jeg nemt guide medlemmerne på vej eller henvise til, hvor de får den rette  hjælp’.

Som producent eller varemærkeejer bør du:

  • Kontakte GS1 og få råd og vejledning
  • Købe stregkoder, præfiks og/eller GLN-numre hos GS1
  • Give alle produktvarianter hvert sit GTIN/stregkode
  • Deltage i vores gratis kurser og medlemsdage
  • Tjekke på gepir.dk om leverandørerne har et aktivt abonnement på deres GTIN/stregkoder
  • Huske, at det ikke er tilladt at låne, leje eller sælge ud af sine GTIN/stregkoder.

Må vi inspirere dig til at få mere ud af jeres medlemskab og den måde, I udnytter vores standarder og services? Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Mere fra...

02.05.2024GS1 Denmark

Sponseret

Værktøj til at beregne emballage er nu tilgængeligt på engelsk

23.02.2023GS1 Denmark

Sponseret

Hvad har bilbatterier, brystimplantater, kaffekopper og flødeboller til fælles?

20.01.2023GS1 Denmark

Sponseret

Dansk Retursystem og GS1-stregkoder i unik kombination

22.09.2022GS1 Denmark

Sponseret

Stregkoder kan guide danskerne gennem mærkningsjunglen

19.09.2022GS1 Denmark

Sponseret

Ny undersøgelse: Smarte stregkoder minimerer madspild

15.09.2022GS1 Denmark

Sponseret

GS1 sætter standarden på Frode Laursens 166.000 kvm. store logistikcenter