10% bedre effektivitet med digitalt værktøj til planlægning af produktionen

“ROB-EX er en kæmpe hjælp i vores planlægning. En af de store fordele er, at det visualiserer vores planer, således at de kan forstås af alle, og at alle afhængigheder er tydelige" siger Christian Juul Jørgensen, Country Manager Latvia hos East Metal.

East Metal er en anerkendt producent af metalkomponenter med faciliteter i Danmark og Letland. Virksomheden besluttede for nylig at udskifte sit system til produktionsplanlægning, og valget faldt på ROB-EX.

Visuelle planer giver forståelse og reaktionsevne

“ROB-EX er en kæmpe hjælp i vores planlægning. En af de store fordele er, at det visualiserer vores planer, således at de kan forstås af alle, og at alle afhængigheder er tydelige. Vi ser hullerne med det samme og kan rette ind i ordentlig tid”, siger Christian Juul Jørgensen, Country Manager Latvia hos East Metal.

Ikke optimalt at planlægge i ERP

Et af formålene for East Metal med at implementere ROB-EX var at få adskilt ERP og detaljeret produktionsplanlægning. Før blev virksomhedens ERP-system anvendt til at styre produktionen, men det var besværligt, ikke intuitivt og efterhånden en forældet måde at arbejde på. East Metal skal snart skifte til et nyere ERP-system, men værdien i at have et dedikeret planlægningssystem som ROB-EX står klart.

“Det er super visuelt, let at arbejde med og til at aflæse for alle. I stedet for at have tavler der alligevel aldrig bliver opdateret, og papirer der bare ligger, så kan vi bruge ROB-EX til at livetransmittere planen. Så kan alle se, hvordan det ser ud. Derfor fortsætter vi med ROB-EX, når vi får et nyt ERP.”

Gør det muligt for flere at bidrage

En mindre hierarkisk tilgang til planlægning er noget andet, ROB-EX skal hjælpe Christian Juul Jørgensen og hans kolleger med at opnå. Fra en meget topstyret og uigennemsigtig proces skal ansvar gøres mere fælles og viden mere synlig, således at folkene i produktionen kan bidrage til en mere effektiv produktion og dermed – i sidste ende – en bedre økonomi for virksomheden.

“Med ROB-EX kan vi gøre tingene mere transparente, og vi kan kommunikere længere ud i produktionen, helt ud til de enkelte maskiner. Den store synlighed, ROB-EX giver, har på kort tid forbedret vores effektivitet med, vil jeg tro, op mod 10%. Vi ligger nu på 89% udnyttelse af de arbejdstimer, vi har til rådighed, og det kan mærkes på bundlinjen“ siger Christian Juul Jørgensen.

Fjernbetjent implementering

Ofte bliver ROB-EX installeret, aktiveret og testet ude hos kunden, men på grund af coronapandemien blev hele løsningen aktiveret på afstand. I et tæt online samarbejde mellem East Metal og ROB-EX’ specialister blev systemet implementeret perfekt, hurtigt og enkelt “på remoten”, således at East Metal kunne komme i gang med at høste fordelene trods de gældende restriktioner.

Al den support, der er brug for

Efterfølgende er East Metal overgået til løbende support. Som med alle kunder holder vi os i tæt kontakt for at sikre, at kunden får det maksimale udbytte af deres nye system til produktionsplanlægning.

Denne artikel er del af et tema:

Tema om it og data 2021

24.08.2023ROB-EX A/S

Sponseret

Kom med til ROB-EX Brugerdag 2023 og oplev premieren på ROB-EX Web Planner

Du kan stadig nå at tilmelde dig til ROB-EX Brugerdag 2023.

09.08.2023ROB-EX A/S

Sponseret

22.06.2023ROB-EX A/S

Sponseret

Invitation til Danmarks største event om produktionsplanlægning

10.05.2023ROB-EX A/S

Sponseret

Overblikket kom lige fra dag ét

03.03.2023ROB-EX A/S

Sponseret

ROB-EX giver en bedre forståelse hele vejen rundt

27.02.2023ROB-EX A/S

Sponseret

ROB-EX er et vigtigt skridt i vores digitalisering