4.000.000 liter perlende pilsner fra Skanderborg Bryghus

Skanderborg Bryghus er meget tæt på at være klar til at indvie ny, fuldautomatisk bryganlæg, der på årsbasis kan sende 4 mio. liter skummende øl ud til forventningsfulde kunder. Installationen af består af bryganlæg og systemintegreret mezzanin

Skanderborg Bryghus får systemintegreret mezzanin til nyt fuldautomatisk bryganlæg.

Tæt samarbejde mellem leverandørerne og kunde var den afgørende detalje

Projektet er udført i tæt samarbejde mellem Skanderborg Bryghus, ingeniører fra GEA Danmark - en af verdens førende leverandører af teknologi og produktionsudstyr til fødevareindustrien, samt Hans Schourup - leverandør af effektive lagerløsninger.

Projektet består af en mezzanin, der er systemintegreret med det fuldautomatiske bryganlæg. 

Det kræver grundighed, præcision og tæt koordinering langt ud over vanlig standard at tegne og måle op så mezzaninen står fuldstændig præcist i forhold til brygtanke, slanger, rørføringer, styringer, afløb i gulve etc.

Mezzaninen blev derfor tegnet ind i GEAs detaljerede 3D visualisering af bryganlægget. Det var til stor hjælp for montører af både mezzanin og bryganlæg, fordi det gav dem mulighed for at dykke helt ind under tanke og mezzanin og i detaljer se, hvordan placeringen af hver enkelt del var tænkt og planlagt i forhold til alle de andre dele.

Standard mezzanin med kundetilpassede beslag

Størstedelen af den systemintegrerede mezzanin består af standardkomponenter.

Med en tolerance på kun få centimeter, er det er lykkedes at integrere en standard mezzanin med det komplicerede, fuldautomatiske bryganlæg.

Og dét er en væsentlig økonomisk faktor; en specialudviklet mezzanin ville resultere i langt højere omkostninger.

>> Læs også: Hos Skanderborg Ungdomsskole forvandler mezzaniner kvadratmeter til kubikmeter >>

Ved at bruge standardkomponenter og kombinere dem til en løsning tilpasset bryghusets behov, er beregningsgrundlaget for styrke og stabilitet bevaret.

Alternativt, hvis alle komponenterne var fremstillet specielt til opgaven, ville det udløse en tidskrævende og omkostningstung beregningsopgave.

Eneste specialløsning er nogle enkelte beslag, der har gjort det muligt at fastgøre mezzaninen i hallens stålspær. Løsningen blev valgt for at få bedre plads til alle rør og ledninger under mezzaninen.

Fleksibelt og løsningsorienteret montageteam

Montagen var i tidsplanen beregnet til at tage 2 uger. Men leveringen af brygtankene blev rykket lidt frem, og det satte tidsplanen lidt under pres. Nok til at gøre Allan Pedersen fra Skanderborg Bryghus en lille smule nervøs.

"Alt er klappet rigtig fint. Og selvom jeg var lidt nervøs for leveringstiden af tankene i forhold til montageplanen af mezzaninen, gik det over alt forventning." Allan Pedersen, Skanderborg Bryghus.

Med optimeret planlægning og lidt ændringer i arbejdsfordelingen lykkedes det montageteamet fra Hans Schourup at blive færdige nogle dage før den oprindelige plan. Og Allan Pedersen kunne ånde lettet op.

Montageholdet var også med til at udtænke en ny løsning, da det viste sig, at de bærende stolper på mezzaninens ene langside ville komme til at stå for tæt på afløbsristen i gulvet. Løsningen blev fundet i tæt samarbejde mellem Hans Schourup, Allan Pedersen og montageteamet, og de besluttede i fællesskab at flytte beslagene på stålspærrerne nogle få centimeter: Det resulterede i en velfungerende løsning, som passer perfekt til placering af afløbsrist, mezzanin og bryganlæg.

”Vi valgte Hans Schourup som leverandør af flere årsager: Jeg så casen, de har lavet for Dolle lofttrapper, og jeg har kendt Lasse Vilsen fra Dolle i rigtig mange år. Jeg har også mødt Hans Schourups produkter og løsninger mange gange i min tid hos Nicholaisen i Hørning. Så valget var ret nemt.”  Allan Pedersen, Skanderborg Bryghus.

>> Læs også: Hans Schourup vinder 4-årig kontakt med Det Danske Forsvar >>

Mere fra...

01.05.2024Hans Schourup A/S

Sponseret

Nyt katalog og nye sikkerhedsprodukter fra MPM

29.11.2023Hans Schourup A/S

Sponseret

Pakkelinjer med fuldautomatisk sortering hos Søstrene Grene

10.11.2023Hans Schourup A/S

Sponseret

Modula lagerautomat til varer med lav omsætningshastighed

26.10.2023Hans Schourup A/S

Sponseret

Innovativt Automationsprojekt til Sygehuset i Køge

20.09.2023Hans Schourup A/S

Sponseret

Kom og få en snak om automatisering

26.02.2023Hans Schourup A/S

Sponseret

Autonome mobile robotter: Sådan fungerer de og sådan kan de blive en del af dit lager