Amazon på vej i luften

Nethandelsgiganten Amazon arbejder stadig mere intenst med sit droneleveringsprogram Prime Air, der skal kunne levere pakker på en halv time fra bestilling. Se TopGears Jeremy Clarkson forklare hvordan.

Et af Amazons bud på fremtidens leveringsdrone. Se den i aktion i videoen nederst i artiklen. Foto: Amazon.

02.12.2015

SCM.dk

Selvom det ligner science fiction, så er teknologien på plads, og i en ikke særlig fjern fremtid vil det være ligeså normalt se droner flyve rundt med pakker, som det er at se lastbiler køre med dem i dag.

Sådan lyder en del af mantraet bag e-handelsmastodonten Amazons satsning på netop dronelevering. Under navnet Prime Air satser den amerikanske virksomhed, der i 2014 solgte for lige knap $89 mia. (omkring 630 mia. kr.), store summer på teknologien, der med tiden skal kunne bringe varer ud på blot en halv time (eller mindre) fra bestillingen er foretaget på selskabets hjemmeside.

Læs også: Google melder sig i leveringskapløb

Dronerne, der har en maksimal kampvægt på omkring 25 kg, er indtil videre kun udset til at levere småpakker på op til ca. 2,5 kg. Det vil ske på distancer på op til omkring 20 km og i en flyvehøjde på mellem 60 og 120 meter i bymæssig bebyggelse, selvfølgelig i god afstand fra lufthavne og under operationshøjden for eksempelvis redningshelikoptere og lign., men samtidig over det helt lave luftrum, hvor man forudser at flere og flere privatpersoner vil ’lege’ med teknologien. Læs meget mere om Amazons overvejelser i den retning her.

I øjeblikket arbejder Amazon med en række forskellige dronedesign og leveringsmekanismer ved sine udviklingscentre i USA, England og Israel, ligesom enhederne er i test adskillige steder rundt om i verden. Virksomheden har pt. over et dusin forskellige prototyper på droner, og designet udvikler sig løbende, hele tiden med sikkerheden i højsædet.

Alle dronetyperne er således udstyret med ”sense and avoid”-teknologi, der som navnet antyder kan registrere og undgå diverse forhindringer, efterhånden som de måtte dukke op. Både sikkerhedsforanstaltninger, styresystemer osv. vil være bakket op at redundanter, der kan tage over, hvis det primære skulle svigte.

Med al teknologien på plads er tanken, at dronerne skal operere fuldstændig autonomt i leveringsfasen, kun overvåget, men ikke styret, fra centrale positioner ved afhentningsstedet (lageret). Dette er dog også afhængig af lovgivningen på området, der vil skulle revideres/nytænkes i langt de fleste lande, hvor Amazon er til stede i dag.

Læs også: Uber leverer pakker i USA

Lovgivningsaspektet er således også en del af svaret på det store spørgsmål, der knytter sig til perspektiverne i droneleveringstankerne: hvornår rykker det her for alvor? Amazon giver ikke noget klart svar, men understreger, at Prime Air ikke vil blive til kommerciel virkelighed, før man har præsteret fuldt tilfredsstillende og sikre demonstrationer.

Nedenfor kan du se den tidligere TopGear-vært, Jeremy Clarkson, forklarer, hvordan konceptet ideelt set kommer til at fungere - ”i en ikke al for fjern fremtid”, som han siger.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup