Amazon rykker på både teknologi og tilbud

Den amerikanske e-handelsmastodont Amazon opgrader løbende sin forretning med såvel robotter som tjenester. Specielt når det kommer til automation i logistikken kan selskabet være en driver for udviklingen. På andre områder kan der også være en bagside af medaljen.

Amazons mange fulfillmentcentre skal være endnu mere automatiserede i fremtiden, samtidig med at koncernen ansætter flere mennesker til andre opgaver. Foto: Amazon.

10.08.2017

SCM.dk

En af de vigtigste aktører på området er – næppe overraskende for læsere på SCM.dk – amerikanske Amazon, og det beror i høj grad på den efterhånden enorme koncerns investeringsstrategi, skriver ZDNet.

Tilbage i 2012 opkøbte Amazon således robotproducenten Kiva Systems for det dengang opsigtsvækkende beløb 775 mio. dollars (små 5 mia. kr.), i en handel, der lagde grundstenen til en gennemgribende forandring af det globale detailmarked.

Robotter som denne har Amazon allerede tusindvis af i drift, og endnu flere - også af andre og (endnu) mere avancerede typer - skal støde til i de kommende år. Foto: Amazon/Kiva Systems.

Kiva-opkøbet tvang nemlig alle Amazons mange konkurrenter til i endnu højere grad at tænke i de samme baner, og mange af de selskaber, der var Kivas kunder, mistede samtidig et skridt, der stadig sikrer, at Amazon på mange måder er et år eller to foran på teknologifronten.

Det er på den måde, at Amazon sætter yderligere skub i udviklingen. For at fylde det hul i markedet, Kiva-handlen medførte, er adskillige nye virksomheder således skudt op og tilbyder logistikhardware, der også kan bringe automatiseringen ud til SMV’erne.

På den baggrund, skriver ZDNet, er ”… vi endelig ved at ramme en kritisk masse, der gør, at 2017 bliver året, hvor logistikindustrien endegyldigt transformerer verdenshandlen”.

Ikke kun positive virkninger
Når det kommer til Amazons ekspansion på selskabets andre forretningsområder, peger flere eksperter på, at effekterne kan være mere negative, forudan at strategien i høj grad også påvirker aktiemarkederne.

Som distributionsanalysefirmaet Fortna illustrerer her, har Jeff Bezos’ koncern over de seneste år bredt sig langt udover ’bare’ at sælge ting og sager online, og generelt vokser selskabets indflydelse nærmest eksponentielt i disse år, bl.a. via tiltag som Prime Day, der trods udfordringer er en succes, som formentlig kun vil udvide sig de kommende år.

Det er i høj grad også, skriver Fortna, i det lys at Seattle-virksomhedens stort set evige udvidelse af sit omfattende distributionsnetværk, bl.a. med titusindvis af nye medarbejdere, skal ses. Trods investeringerne taber Amazon nemlig store summer – ifølge Fortna $7,2 mia. (godt 45 mia. kr.) alene i 2016 – på shipping.

For at konkurrere med primært Walmart, satser Amazon således hårdt på at få mere kontrol over den berømte last mile og samtidig øge sin kapacitet og ikke mindst fleksibilitet og tempo, når det kommer til leveringer. Det gælder også på returforsendelser, hvor en nylig opdatering af politikken i øvrigt har skabt oprør blandt de mindre sælgere på sitet.

Læs også: Amazon opkøber fysisk dagligvarekæde

Sikkert lader det i hvert til at være, at Amazons position på markedet, med en markedsværdi, der er støt stigende og pt. befinder sig omkring $470-475 mia. (op mod 3.000 mia. kr.), gør selskabet til en aktør, ingen kan ignorere. Eller som ZDNet skriver; at vi skal ”… samles en gang hvert år for at synge Prime-salmer til de rytmiske klik fra dusinvis af Dash buttons”.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

03.07.2024Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Modstandsdygtighed sat på formel

01.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om PEPPOL

28.06.2024SCM.dk

Logistikgigant fortsætter med fyldte ordrebøger

25.06.2024SCM.dk

Geodis Danmark skifter til vedvarende energi

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup