Bæredygtige emballagesystemer til logistik

Hvorfor sende unødvendig luft, når du kan tilpasse emballagens størrelse? I en ideel verden ville vi gerne helt undgå emballage. I virkeligheden har vi brug for emballage til at beskytte produkter under transport.

I en ideel verden ville vi gerne helt undgå emballage. I virkeligheden har vi brug for emballage til at beskytte produkter under transport. I dag har vi mange muligheder for genanvendelig og biologisk nedbrydelig emballage. Det er selvfølgelig godt nyt for planeten, men er der mere du kan gøre for at reducere dit CO2-fodaftryk, hvis du allerede bruger miljøvenlige emballagematerialer? Svaret er ja, med automatisering kan du.

Bæredygtighed er nu et kundekrav

Ud over produktkvalitet, konkurrencedygtige priser og hurtig forsendelse ønsker nutidens forbrugere i stigende grad, at deres varer leveres i bæredygtig emballage. Dette gælder især for Generation Z ("zoomere"), og forskning viser, at efterspørgslen efter bæredygtig emballage er steget under Covid-19-pandemien. Kunderne kan ikke lide, at deres produkter leveres i for store pakker eller med for store hulrum. Så emballage spiller en vigtig rolle i kundeoplevelsen og påvirker, hvordan kunderne ser på dit brand.

In-line-emballagesystemer producerer tilpasset emballage

Fordele ved automatisk emballagering

Andre fordele ved at opfylde kravet om miljøvenlig emballage gennem skræddersyet indpakning er, at omfang og volumenvægt reduceres og dermed også omkostningerne til emballagematerialer og forsendelse. Reducerede omkostninger, der i stedet kan overføres til kunder eller føjes til slutresultatet.
Ved at investere i automatiseret emballeringsteknologi samt integrere denne med din automatiske lagerløsning får du også flere fordele:

  • En hurtigere emballeringsproces, hvilket hjælper med til at håndtere spidsbelastninger
  • Reducerede forsendelsesomkostninger gennem lavere fragtvolumen
  • Der er behov for færre medarbejdere, hvilket afhjælper manglen på arbejdskraft (især i spidsbelastningsperioder)
  • Reducerede materialeomkostninger (karton og emballage)
  • Pladsbesparelser i emballeringsprocessen og på lageret på grund af færre forbrugsvarer

Vækst i e-handel kræver automatiseret emballage

Lager består hovedsageligt af opbevaring, plukning og pakning. Selv om opbevaring og plukning har været i fokus for udvikling og automatisering i de senere år, har emballagering har haft en tendens til være bagefter i forhold til den anvendte teknologi. Men med den fortsatte vækst i e-handel investerer flere og flere virksomheder i automatiserede emballageringsprocesser. Det er nødvendigt for at følge med de hurtigt stigende ordremængder inden for udfordrende bestillingsfrister.

Vækst i e-handel driver investeringer i automatiserede emballageringsprocesser.

Sådan tilpasser du din emballage

Automatisering af din emballageringsproces kan variere fra halvautomatiske pakkestationer til fuldautomatiske pakkelinjer til både kassevarer og pakkede ordrer.
Halvautomatiske stationer kan være smart og ergonomisk designet til at sikre hurtig behandling og pakning af ordrer med en veldesignet brugergrænseflade til at fremskynde processen.

Smart designet halvautomatisk pakkestation til hurtig håndtering af ordrer.

Fuldautomatiske emballageringsløsninger kan omfatte in-line-systemer til vejning eller dimensionering, udformning af kartoner i korrekt størrelse, dokumentindføring, billedteknologi, kasseforseglingsmaskiner og transportørkompatible mærkningssystemer.

Skræddersyet emballage kan opnås på en række måder:

  • Ved bestilling: valg af en egnet karton fra et givet størrelsesområde ved hjælp af offentliggjorte måledata for produkterne i hver bestilling
  • I forsendelsesområdet: brug af systemer til at reducere størrelsen på hver karton ved hjælp af intelligente sensorer, så den passer præcist til indholdet
  • Indbygget oprettelser af kartoner i den rigtige størrelse omkring varerne ved hjælp af 3D-billedteknologi

Der kan vælges en miljøvenlig emballage til hver ordre via produktets dimensionsdata.

Uanset hvilken metode der vælges, er resultatet hurtigt, præcist og pålideligt og garanterer hurtigt ROI.

"Med automatiseret emballage behøver lagerarbejdere ikke at spilde tid på at lede efter kasser i den rigtige størrelse. Det sparer tid og personale, og måske endnu vigtigere får det varerne hurtigere ud til kunderne."

Mere fra...

21.05.2024KNAPP A/S

Sponseret

Hvad er intralogistik?

19.12.2023KNAPP A/S

Sponseret

BESTSELLERS NYE LOGISTIKCENTER BLIVER ET AF DE MEST EFFEKTIVE OG AUTOMATISEREDE I EUROPA

05.09.2023KNAPP A/S

Sponseret

Innovation og stabilitet skaber resultater for KNAPP

03.07.2023KNAPP A/S

Sponseret

FTZ’s logistikanlæg sætter nye standarder på tre fronter

10.04.2023KNAPP A/S

Sponseret

Gør zero touch fulfillment til virkelighed med robotteknologi fra KNAPP

23.01.2023KNAPP A/S

Sponseret

Ekstra forstærkning til dit lager