BESTSELLER udvider partnerskabet med FREJA på HVO biodiesel lastbiler fra Polen til Belgien og Holland

Siden den 14. oktober 2021 har FREJA brugt HVO biodiesel på lastbilkørsel fra Polen til Belgien og Holland for den danske modetøjsvirksomhed BESTSELLER.

FREJAs Torben Mortensen (tv) og BESTSELLERs Anders Frost Nygård.

BESTSELLER beskæftiger mere end 15.000 mennesker i 38 lande, der arbejder for mere end 20 kendte modemærker som JACK & JONES, VERO MODA, VILA og mange flere.

Beslutningen om at implementere mere miljøvenlige ruter er baseret på BESTSELLERs ambitiøse Fashion FWD-strategi, som har til formål at gøre bæredygtighed centralt for måden at drive forretning på.

“På et marked med svære forhold som mangel på chauffører og stor efterspørgsel efter eksterne vognmænd, var det et must at tage kontrol over disse transporter så vi kunne køre med alternative brændstoffer som biodiesel. Vi er begejstrede for denne bæredygtige løsning med FREJA, som har været en betroet partner gennem mange år. Vi ser frem til yderligere at udvide brugen af HVO med FREJA på daglige afgange til Norden fra januar 2022”, siger Anders Frost Nygård, E-Commerce Distribution/Carrier Manager hos BESTSELLER.

Hvad er biodiesel?

Der findes forskellige typer biodiesel, men samlet set kan de kategoriseres i første og anden generations biodiesel. B100 er første generations biodiesel, der kommer fra almindelige råvarer (primært rapsafgrøder), og det giver op til 60 % CO2e-reduktion. HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) er derimod anden generations biodiesel fremstillet af affaldsprodukter (f.eks. brugt madolie), og den kan give op til 90 % reduktion af CO2e. Disse typer biodiesel anses begge for at være klimaneutrale i forbrændingsfasen, men emissionerne, der kommer fra forarbejdning af de biologisk nedbrydelige produkter til brændstof, kan ikke reduceres fuldstændigt – de er dog begrænsede.

Langsigtet og tillidsfuldt partnerskab

Hos FREJA er vi altid på udkig efter bæredygtige og miljøvenlige transportløsninger, og vi er meget positive omkring at udvide vores samarbejde med BESTSELLER. Vi vil udvikle os sammen med vores kunder og afprøve nye typer af bæredygtige alternativer til diesel, der gavner miljøet, men vi kan ikke gøre det alene. Med en grøn omstilling følger øgede omkostninger, så det er vigtigt med samarbejdspartnere, der er villige til at investere i denne type brændstof.

“Vores partnerskab med BESTSELLER er unikt, og dette projekt er blevet en realitet, fordi de er villige til at investere i bæredygtigt brændstof. Til dette specifikke samarbejde med BESTSELLER har vi valgt at bruge vores egne lastbiler for at kunne få værdifuld viden om HVO biodiesel. Ved at bruge vores egne lastbiler kan vi måle forbrug, serviceintervaller, m.m., og vi er sikre på, at HVO altid bliver brugt”, siger FREJAs Chairman of the Board Poland and Regional Director South Denmark, Torben Mortensen.

www.freja.dk

09.08.2023Freja Transport & Logistics A/S

Sponseret

Digitaliser dine logistikaktiviteter med FREJAs IT-løsninger

02.08.2023Freja Transport & Logistics A/S

Sponseret

FREJA og B. Braun kører med biobrændstof HVO100 på rute mellem København og Oslo

31.03.2023Freja Transport & Logistics A/S

Sponseret

FREJA til WCA Singapore 2023

24.02.2023Freja Transport & Logistics A/S

Sponseret

FREJA udnævner ny administrerende direktør i Polen

05.01.2022Freja Transport & Logistics A/S

Sponseret

SDK FREJA A/S skyder 2022 i gang med strategisk opkøb af svenske IRT Logistics AB

04.01.2022Freja Transport & Logistics A/S

Sponseret

Miljø- og klimavenlige transporter har længe været i fokus hos FREJA