SDK FREJA A/S skyder 2022 i gang med strategisk opkøb af svenske IRT Logistics AB

Tilføjelsen af IRT Logistics bringer nye kollegaer og et styrket forretningsområde på stykgodstransport mellem Sverige og UK til den hurtigt voksende danske logistikvirksomhed SDK FREJA.

Med målet om at styrke kompetencerne på vejtransport af stykgods mellem Sverige og UK har den danske vækstvirksomhed SDK FREJA investeret i det Göteborgbaserede nichelogistikhus IRT Logistics.

”IRT Logistics har længe været på vores radar, og nu var tiden moden til, at vi indgik en aftale. Det er et opkøb, som kommer til at styrke vores forretning betragteligt på stykgodstransporter mellem Sverige og UK. Samtidig vil både eksisterende samt nye kunder opleve, at eksempelvis de nye kundevendte IT-løsninger, som en virksomhed af SDK FREJAs størrelse og erfaring bringer til IRT Logistics, vil styrke den service og de ydelser, som de kan efterspørge,” siger Søren Skive, EVP i FREJA Transport & Logistics AB.

Hos grundlæggeren af IRT Logistics, Björn Steenstrup, er der også tilfredshed at finde med viden om, at hans livsværk lever videre under SDK FREJA.

”Vi har længe gået og skelet til FREJA som en samarbejdspartner, der kunne drive vores virksomhed videre med de rigtige visioner, og nu passede det. Vi kunne i år fejre vores 20-års jubilæum, og på en måde er det også et passende tidspunkt at give faklen videre til nogen, som deler vores værdier og som kan og vil videreudvikle den virksomhed, som vi har opbygget,” siger Björn Steenstrup.

IRT Logistics har selv været på en vækstrejse med 65 procents stigning i årsresultatet over de seneste fem år og overtages med en forventet estimeret årlig omsætning på SEK 45 millioner. Alle ni medarbejdere i IRT Logistics fortsætter under det nye ejerskab.

Vækstrejsen fortsætter i 2022

Opkøbet af svenske IRT Logistics er det tredje opkøb under FREJA Transport & Logistics i 2021 og blot den seneste tilføjelse til SDK FREJAs vækstrejse. Siden de to logistikvirksomheder gik sammen i december 2020, har den fælles rejse budt på et delvis køb af danske Nordic Waste samt tre opkøb af logistikvirksomheder over hele Norden: Finske TL Trans, norske Thoresen Transport og nu svenske IRT Logistics.

Det er denne opkøbstilgang, som skal sikre en fortsat vækst frem mod SDK FREJAs erklærede mål om en samlet omsætning i 2025 på DKK 8-10 milliarder.

”Vi forventer et stigende behov i markedet for one-stop-shop logistikydelser, og der er vi i SDK FREJA godt på vej til at være det oplagte valg, ved altid at være på udkig efter nye partnere og virksomheder, som kan supplere og forbedre vores ydelser,” siger Ulrik Rasmussen, Group CEO i FREJA Transport & Logistics Holding A/S og uddyber:

”Det vigtigste i vores opkøbsstrategi vil dog altid være, at vi kan finde fælles fodslag mellem potentielle virksomheder og os selv i både værdier og forretningsforståelse. Logistik er people business og bygges bedst på tillid og forståelse. En devise som er styrende for alt, hvad vi foretager os i vores forretning.”

SDK FREJA er en del af den danske familieejede koncern United Shipping and Trading Company, USTC. Et internationalt konglomerat som spænder bredt med selskaber indenfor blandt andet logistik, rederi, bunker, it og alternativ energi.

Købsprisen oplyses ikke.

Læs hele pressemeddelelsen her

09.08.2023Freja Transport & Logistics A/S

Sponseret

Digitaliser dine logistikaktiviteter med FREJAs IT-løsninger

02.08.2023Freja Transport & Logistics A/S

Sponseret

FREJA og B. Braun kører med biobrændstof HVO100 på rute mellem København og Oslo

31.03.2023Freja Transport & Logistics A/S

Sponseret

FREJA til WCA Singapore 2023

24.02.2023Freja Transport & Logistics A/S

Sponseret

FREJA udnævner ny administrerende direktør i Polen

05.01.2022Freja Transport & Logistics A/S

Sponseret

SDK FREJA A/S skyder 2022 i gang med strategisk opkøb af svenske IRT Logistics AB

04.01.2022Freja Transport & Logistics A/S

Sponseret

Miljø- og klimavenlige transporter har længe været i fokus hos FREJA