BESTSELLERS NYE LOGISTIKCENTER BLIVER ET AF DE MEST EFFEKTIVE OG AUTOMATISEREDE I EUROPA

Bestseller løfter nu sløret for flere detaljer om det enorme logistikcenter, som modevirksomheden opfører i Holland. Det bliver et af Europas mest automatiserede lagre takket være flere end 1.400 robotter og højteknologi fra KNAPP, en markedsleder inden for automatiseringsløsninger.

Foto: Henning Larsen

19.12.2023

Sponseret

Kristin Näs, KNAPP A/S

Det 155.000 m2 store logistikcenter opføres i Lelystad, som ligger ca. 60 km øst for Amsterdam. Logistikcentret får navnet Logistics Center West (LCW) og bliver udrustet med banebrydende teknologi, der optimerer logistikcentrets effektivitet og skaber fordelagtige arbejdsforhold.

"Vores partnerskab med KNAPP går ud på at udvikle et af de mest automatiserede logistikcentre i modeindustrien og i hele Europa. Med en investering i teknologi på denne skala optimerer vi centrets effektivitet og hele processen med at distribuere varer til vores butikskunder på de største markeder," siger Allan Kyhe Kjærgaard, logistikdirektør hos BESTSELLER.

Automatiseret stykplukning og palletering, et automatiseret palleopbevarings- og håndteringssystem og mere end 1.400 robotter bundet sammen af det avancerede og fuldautomatiske OSR Shuttle Evo-system – det er nogle af de nye teknologier, som KNAPP vil implementere på LCW.

"Det er en ære for os at få lov til at udvikle det mest effektive logistikcenter hidtil for BESTSELLER. De innovative løsninger, som vi med vores teknologi og ekspertise bringer til bordet som teknologipartner i dette projekt, kommer til at styrke BESTSELLER gennem alle led i deres forsyningskæde. Med den valgte løsning baseret på one-touch og lav-kompleksitetssystemer sætter vi en ny milepæl i udviklingen af logistikcentre," siger Franz Mathi, der er global Chief Operations Officer i KNAPP.

Samarbejdet er samtidig et eksempel på, at KNAPP styrker sin position i Norden.

"BESTSELLER har gentagne gange demonstreret sin særlige evne til at skabe vækst ved at udvise lederskab og vælge innovative tilgange. Hos KNAPP i Norden er vi meget glade for det tætte skandinaviske samarbejde med BESTSELLER og den unikke mulighed for sammen at skabe et af de mest automatiserede og effektive logistikcentre i hele Europa," uddyber Mikael Holmqvist, der er direktør for KNAPP i Norden. 

Automationsteknologi på en helt ny skala

Takket være den omfangsrige brug af automationsteknologier på logistikcentret, får det en meget høj effektivitetsgrad. BESTSELLER forventer, at centret vil levere mere end 20.000 plukninger i timen, hvilket er væsentlig højere end på det største af virksomhedens nuværende centre.

"Ambitionen for dette logistikcenter er one-touch automation, hvor varer modtages, behandles og sendes videre med begrænset manuel håndtering. Det bliver en dynamisk løsning med høj effektivitet og begrænset risiko for redundans forårsaget af fejl på enkeltmaskiner i forbindelse med opbevaring og plukning af varer," fortæller Allan Kyhe Kjærgaard fra BESTSELLER.

Automatisering af plukning har traditionelt været vanskeligere inden for mode end i andre brancher. Varerne er svære for robotter at vælge og håndtere sammenlignet med hårdere genstande med flade overflader. På LCW bliver det løst af KNAPPs Pick-it-Easy plukkerobotter, som er drevet af kunstig intelligens (AI), i kombination med manuelle plukkestationer.

Robotter forbedrer arbejdsforhold

Når LCW er fuldt funktionel ved udgangen af 2026, forventes der at være ansat 600 medarbejdere, hvoraf mere end halvdelen vil arbejde hånd i hånd med robotter. Automatiseringen vil reducere nødvendigheden af gentaget manuelt arbejde og gøre det betydeligt lettere at udføre fysisk krævende opgaver som pakning af paller.

Samtidig vil investeringen i automationsteknologi skabe nye job, der kræver en højtuddannet arbejdsstyrke. Jobtyperne vil omfatte vedligeholdelsesteknikere, dataanalytikere, mekaniske, elektriske og softwareingeniører samt proces- og effektiviseringsspecialister.

"BESTSELLERs kundeoplevelse på det nye lager formes af en softwaredrevet fordeling af ordrestrømme til de forskellige ressourcer, der er optimeret til formålet. Det giver en ideel brug af AI-drevne plukkerobotter, som i fællesskab med medarbejdere ved varer-til-person arbejdsstationerne samler den enkelte butiks ordrer. Denne kombination af robotteknologi og menneskelig indsats giver mulighed for maksimal effektivitet og kvalitet og skaber et fremragende arbejdsmiljø," forklarer Johannes Holas, Vice President for Fashion Solutions i KNAPP.

OM LCW

 • Det 155.000 m2 store logistikcenter opføres i Lelystad, som ligger 60 km øst for Amsterdam. Dets navn bliver Logistics Center West (LCW), og det bliver udrustet med banebrydende teknologi, der optimerer logistikcentrets effektivitet og skaber gode arbejdsforhold for centrets medarbejderne.
 • KNAPP vil stå for håndteringen af materialer på LCW.
 • Logistikcentret vil skabe cirka 600 højt kvalificerede arbejdspladser og vil i høj grad udvide BESTSELLERs forsyningskæde og understøtte virksomhedens vækst. BESTSELLER kommer dermed tættere på sine engroskunder på Europas største detailmarkeder.
 • Robotter vil blive brugt til at automatisere opgaver, der kræver fysisk krævende og manuelt arbejde. Samtidig gør robotteknologi og digitalisering lageret til et interessant sted at arbejde og skaber nye jobmuligheder for eksempelvis procesingeniører, dataanalytikere med flere.
 • Bygningen er designet og projekteret af Henning Larsen Architects og Rambøll.
 • BESTSELLER forventer, at centret er i funktion ved udgangen af 2026.
 • Læs mere om LCW på BESTSELLERs hjemmeside.

OM BESTSELLER

 • BESTSELLER er en international, familieejet modevirksomhed med stærke traditioner, som blev grundlagt i Danmark i 1975 af familien Holch Povlsen. BESTSELLER stræber efter at bringe mennesker, mode og teknologi sammen for at opnå positive resultater for alle.
 • BESTSELLER har et sortiment med mere end 20 mærker, herunder JACK & JONES, VERO MODA og ONLY, der tilbyder tøj og modetilbehør til kvinder, mænd, teenagere og børn. Deres produkter er baseret på et koncept om god kvalitet til konkurrencedygtige priser.
 • Produkterne sælges i 70 lande på tværs af Europa, Asien, Nordamerika, Sydamerika, Oceanien og Mellemøsten.
 • Produkterne kan købes hos mere end 2.700 single-brand detailbutikker og mere end 16.000 multi-brand stormagasiner og onlineforhandlere over hele verden.
 • BESTSELLER beskæftiger mere end 20.000 medarbejdere i mere end 30 lande.

OM KNAPP

 • KNAPP er den førende teknologipartner for intelligente værdikæder. Med hovedkontor i Østrig leverer KNAPP-gruppen alt-i-én løsninger til automatisering og digitalisering fra produktion og distribution til salgssted.
 • Fremragende serviceløsninger og langsigtede kunderelationer gør KNAPP til en stærk partner bag kunders succes inden for sektorer som sundhedspleje, detailhandel, fødevarehandel, mode, engros og industri.
 • 7.300 dedikerede medarbejdere betjener KNAPPs kunder fra 55 lokationer over hele verden.
  • KNAPP Benelux har sit regionale kontor i Roermond, Holland, hvor 100 medarbejdere servicerer kunder i Belgien, Holland og Luxembourg.
  • KNAPP Norden med hovedkvarter i Malmø, Sverige, betjener mere end 200 automatiserede lagre over hele Norden.

Læs mere om KNAPP på knapp.se
 

Mere fra...

19.12.2023KNAPP A/S

Sponseret

BESTSELLERS NYE LOGISTIKCENTER BLIVER ET AF DE MEST EFFEKTIVE OG AUTOMATISEREDE I EUROPA

05.09.2023KNAPP A/S

Sponseret

Innovation og stabilitet skaber resultater for KNAPP

03.07.2023KNAPP A/S

Sponseret

FTZ’s logistikanlæg sætter nye standarder på tre fronter

10.04.2023KNAPP A/S

Sponseret

Gør zero touch fulfillment til virkelighed med robotteknologi fra KNAPP

23.01.2023KNAPP A/S

Sponseret

Ekstra forstærkning til dit lager

04.11.2022KNAPP A/S

Sponseret

Logistikgigant med stor vækst åbner nyt kontor i Danmark